Política

Protocol o degradació?

Els guàrdies civils no van fer cap esforç per evitar que les càmeres captessin imatges dels acusats amb les manilles raó · Garzón empresona Prenafeta i Alavedra per risc de destrucció de proves

Les imatges de pesos pesants pujolistes com Macià Alavedra i Lluís Prenafeta entrant ahir emmanillats a l’Audiència Nacional espanyola es van comentar durant tot el dia mentre els periodistes esperaven, amb paciència, que el jutge Baltasar Garzón interrogués els nou detinguts en el marc de l’operació Pretòria. L’alcalde de Santa Coloma, Bartomeu Muñoz, i companyia van arribar ben d’hora a l’Audiència, cap a dos quarts de vuit del matí. Potser per aquest motiu, i pel fet d’haver estat tres dies arrestats, molts d’ells feien cara de desorientats, com si no sabessin ben bé què estava passant.

A la pregunta obligada de per què havia estat tan fàcil obtenir aquelles imatges, fonts judicials asseguraven que els agents de la Guàrdia Civil encarregats de traslladar els detinguts eren de Catalunya i no sabien com evitar-ho. Afegien, tot seguit, que en aquests casos és obligatori emmanillar-los. A la interlocutòria del jutge Garzón s’hi explicita que no hi ha risc que Prenafeta i Alavedra fugin –s’argumenten raons d’edat–, però es justifica l’ingrés a la presó perquè hi ha “risc de destrucció de proves”.

Per al que ja hi havia menys arguments era per a l’escena d’alguns d’ells agafant una bossa de plàstic –si no eren d’escombraries, s’hi assemblaven força– en què tenien les seves pertinences. I, amb experiència o no, cal ser poc espavilat per veure que les seves coses les hi podien donar un cop haguessin entrat al tribunal i no a fora, al més pur estil del camp de concentració.

Els cinc imputats per als quals es va decidir presó incondicional van ser traslladats ahir mateix a Soto del Real.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Prèdica de model singular i poc marge fiscal al sac

madrid

AfD, aixopluc d’escorrialles ultres

Berlín
estats units

Trump escull el populista conservador Vance com a candidat a vicepresident

barcelona
política

Comín no podrà assistir al ple de constitució de l’Eurocambra

barcelona
judicial

Serret i Simó recusen Marchena i quatre magistrats més per manca d’imparcialitat

barcelona
estats units

El cap de Seguretat Nacional admet un “error” en la protecció a Trump

barcelona
estats units

Una jutgessa desestima el cas contra Trump per tenir documents classificats a casa

barcelona
Àfrica occidental

El Parlament de Gàmbia rebutja legalitzar la mutilació genital femenina

Barcelona
Política

Aixequen l’ordre de detenció a Gallardo però el fiscal eleva el cas al TC perquè no el veu amnistiable

barcelona