Política

Rubalcaba dóna a entendre que l'etarra de 30 anys detingut a la Bretanya donava ordres a Otegi

El ministre diu que "alguna relació hi ha" entre l'arrest d'Aitor Elizaran aquest dilluns i la caiguda de la suposada nova cúpula de l'esquerra abertzale la setmana passada a Sant Sebastià

Aitor Elizaran, el presumpte etarra de 30 anys detingut aquest dilluns a la Bretanya, donava ordres a Arnaldo Otegi i els altres arrestats la setmana passada a Sant Sebastià sota l'acusació de reconstituir la cúpula del que havia estat Batasuna, formació il·legalitzada. És el que ha donat a entendre el ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, que ha comparegut aquesta tarda per explicar l'operació en què s'ha atrapat, suposadament, el número 2 d'ETA, actual cap de l'aparell polític de l'organització.

El ministre ha destacat que ha passat "molt poc temps des que es va detenir Thierry", Javier López Peña, anterior cap de l'aparell polític. "No en tinc la informació exacta, però crec que Aitor era un home de Txeroki [considerat el número 1 d'ETA], designat directament per Txeroki per substituir Thierry", ha avançat tot i insistir en la reserva que reclama la policia sobre aquests afers.

Amb la mateixa ambigüitat ha dit que "alguna relació hi ha" entre Elizaran i els detinguts de Sant Sebastià. "Ja que se'ls va detenir perquè refeien Batasuna amb instruccions d'ETA i avui s'ha detingut la persona d'ETA encarregada de donar aquestes instruccions, alguna relació hi ha", ha dit.

Tot i així, ha negat que la lluita antiterrorista policial estigui centrada actualment en l'aparell polític de l'organització i el seu entorn. "No hi ha una prioritat en relació amb quina part d'ETA es persegueix. Perseguim tot ETA i la kale borroka, cal evitar la impunitat respecte a qualsevol acte de violència i cal sufocar el planter, ja que no hi ha cap dubte que qui hi ha a ETA ha passat per la kale borroka", ha respost a preguntes dels periodistes.

Juntament amb Elizaran s'ha detingut Oihana San Vicente, que Rubalcaba considera que formava part de l'aparell polític d'ETA però no de la cúpula.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.