Política

La vaga de tripulació de British Airways cancel·la set vols que havien d'operar al Prat

Els treballadors amenacen amb quatre jornades més d'interrupció del treball a partir del 27 de març

El personal de cabina de British Airways comença avui una vaga de tres dies que provocarà problemes greus en els vols de l'aerolínia i afectarà desenes de milers de viatgers. L'atur ha causat la cancel·lació de set vols que havien d'operar a l'aeroport del Prat. Dels sis amb origen a Barcelona que havien d'anar al Regne Unit aquest dissabte, només en volaran tres; mentre que se n'han cancel·lat quatre que havien d'aterrar al Prat, segons ha confirmat AENA

Divendres van fracassar les negociacions entre la direcció de l'empresa i el sindicat Unite, que representa els treballadors. Aquests, han amenaçat amb quatre jornades més d'interrupció del treball a partir del 27 de març, encara que altres vols podrien veure's afectats durant la pròxima setmana.

British Airways assegura que un 65 per cent dels passatgers podran volar al seu destí durant els tres dies inicials de vaga malgrat l'anul·lació de 1.100 d'un total de 1.950 vols programats.

A l'aeroport internacional d'Heathrow funcionaran més del 60 per cent dels vols de llarga distància, però només un 30 per cent dels de curt recorregut, gràcies a que BA ha contractat avions d'altres companyies rivals per operar-los. A Gatwick s'espera que operin normalment tots els vols de llarga distància i la meitat dels altres.

BA va anunciar divendres que els treballadors que secundin la vaga perdran els incentius no contractuals de què gaudeixen els empleats veterans com un vol gratis a qualsevol lloc del món a l'any o descomptes d'un 90 per cent en comprar un vol.

BA es proposa, entre altres coses, eliminar 1.200 llocs de treball, reduir la dotació del personal de cabina en els viatges de llarga distància i vol a més congelar els sous de la plantilla durant un mínim de dos anys.

La companyia justifica aquestes mesures per una qüestió de supervivència i assenyala que en els tres últims trimestres de l'any passat va sofrir pèrdues abans d'impostos de l'ordre de 380 milions d'euros.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Salellas demana al nou govern que posi el focus en el nou Trueta i en l’habitatge

girona
veneçuela

El TPI investiga possibles crims a Veneçuela després de les presidencials

barcelona
guerra a gaza

Netanyahu retreu al ministre de Defensa que no creu en la victòria sobre Hamàs

barcelona
ÀSIA

Seül i els EUA faran maniobres militars conjuntes del 19 al 29 d’agost

BARCELONA
OCEANIA

Mor un pilot en xocar el seu helicòpter contra la teulada d’un hotel a Austràlia

BARCELONA
guerra a gaza

Els EUA envien un submarí a l’Orient Mitjà entre crides al diàleg per a un alto el foc

barcelona
GUERRA A EUROPA

Putin promet una resposta ferma a la incursió ucraïnesa, que s'estén

BARCELONA
política

Junts convoca un congrés per afermar-se com alternativa al PSC i refermar l’independentisme

barcelona

Pere Deulofeu, nou regidor del PSC a l'Ajuntament de Palamós

palamós