Política

La Fiscalia demana presó amb fiança de 3 milions d'euros per a Jaume Matas

El jutge comunicarà dilluns les mesures cautelars per a l'expresident balear, imputat en el cas Palma Arena. De moment, li ha retirat el passaport

El fiscal ha demanat presó sota fiança de 3 milions d'euros i la retirada del passaport per a l'expresident del Govern Balear, Jaume Matas, imputat pel cas Palma Arena. A més, demana també que comparegui cada dia als jutjats fins que pagui la fiança i que després ho faci cada 15 dies, cosa que de moment ha estat rebutjada pel jutge, que ha convocat l'advocat de Matas el pròxim dilluns a les 10 h per comunicar-li les mesures cautelars. De moment, però, el jutge ha decidit retirar-li el passaport en considerar que existeix risc de fuga.

L'expresident balear, que no haurà d'anar dilluns al jutjat, està imputat per 9 delictes, entre els quals malversació de fons públics, delicte electoral i fiscal.

Els fiscals han demanat al jutge que porta el cas, José Castro, que l'expresident comparegui cada dia al jutjat dins que no es decideixin les mesures cautelars sol·licitades, entre les quals, la petició de presó provisional sota fiança de tres milions d'euros.

Els fiscals han sol·licitat també diverses mesures cautelars per al seu cunyat, Fernando Areal, extresorer del PP balear, però no presó provisional, sinó només la prohibició de sortida del país, la retirada del passaport i la seva compareixença quinzenal.

L'advocada  de l'acusació particular exercida en nom de la comunitat de les Illes Balears s'ha adherit a la demanda del ministeri fiscal.

Els fiscals han demanat aquestes mesures cautelars aquest divendres al matí als jutjats de Palma després que Matas hagi acabat la seva declaració de matinada, que s'ha allargat durant més de quinze hores entre dimecres i dijous.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estat espanyol

Barrabés diu que es va reunir amb Begoña Gómez i Pedro Sánchez a la Moncloa

Barcelona
política

La consellera Natàlia Mas predica a Madrid que el finançament singular no perjudica ningú

madrid
judicial

Interior ha rebut 21 peticions en un mes per al retorn de multes

barcelona
política

Arrenca el judici als vuit veïns del Raval encausats per escridassar Vox el setembre de 2020

Barcelona
Política

Registrada la reforma de la llei d’estrangeria per al repartiment de menors

barcelona
Estats Units

Biden insta a “refredar” l’ambient polític després de l’atemptat contra Trump

Barcelona
Política

L’ANC denuncia un atac “feixista” a la seu nacional de Barcelona

barcelona
Perú

Alberto Fujimori serà candidat a les eleccions presidencials

Barcelona
estats units

Trump sobreviu a un atac en un míting republicà

los angeles