Política

Matas es desvincula dels contractes d'obra del Palma Arena

L'expresident balear continua aquest dijous la declaració davant el jutge que investiga el suposat desviament de fons públics en la construcció del velòdrom

L'expresident del Govern Balear, Jaume Matas, ha continuat desvinculant-se de les presumptes irregularitats comeses al voltant de l'adjudicació dels diferents contractes d'obra durant la construcció del velòdrom Palma Arena, en exhibir-li el jutge nombrosos documents relatius a aquestes concessions, fet que està alentint el desenvolupament de la compareixença.

Segons han informat fonts jurídiques, durant la declaració davant del magistrat instructor del cas, José Castro, Matas ha assegurat que no va intervenir en aquestes actuacions i ha negat les declaracions efectuades sobre aquesta qüestió per diversos dels imputats en el cas.

Així, s'ha mantingut en la declaració que ja va fer dimecres sobre el sobrecost de la infraestructura, en què es va deslligar de totes les actuacions administratives en la construcció, si bé ha assumit "amb totes les conseqüències" la seva decisió política de portar a terme aquest projecte que, segons ha recordat, "ha estat ratificat pel consell de govern".

Després de ser represa aquest dijous la seva declaració, al voltant de les 10.30 hores i després d'haver canviat de sala davant de la possible presència de micròfons en la dependència, l'excap de l'executiu va negar, alhora, haver intervingut en la proposta d'enderrocar un garatge ubicat al solar del Palma Arena per un total de 100.000 euros.

En el seu moment, l'arquitecte inicial del Palma Arena, Ralph Schürmann, va mostrar el seu desacord davant d'aquesta proposta en adduir que l'enderroc només costava la meitat. Alhora, sobre aquesta qüestió ja s'hi va referir el mes d'agost passat una arquitecta, que davant del jutge va considerar una "bogeria" pressupostar 100.000 euros per fer aquesta actuació.

Matas continua sent interrogat sobre aquests contractes, que presumptament van derivar en el desviament de més de cinquanta milions d'euros durant l'execució de la considerada infraestructura estrella del PP.

Després d'això, està previst que l'encausat, sobre qui recauen un total de nou delictes castigats amb penes de fins a trenta anys de presó, sigui interrogat aquest dijous per les indagacions portades a terme al voltant de l'adquisició de l'habitatge que té al nucli antic, coneguda com a palauet, el presumpte finançament il·legal del PP i sobre possibles irregularitats en contractes relacionats amb IB3 durant la passada legislatura.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estat espanyol

Barrabés diu que es va reunir amb Begoña Gómez i Pedro Sánchez a la Moncloa

Barcelona
política

La consellera Natàlia Mas predica a Madrid que el finançament singular no perjudica ningú

madrid
judicial

Interior ha rebut 21 peticions en un mes per al retorn de multes

barcelona
política

Arrenca el judici als vuit veïns del Raval encausats per escridassar Vox el setembre de 2020

Barcelona
Política

Registrada la reforma de la llei d’estrangeria per al repartiment de menors

barcelona
Estats Units

Biden insta a “refredar” l’ambient polític després de l’atemptat contra Trump

Barcelona
Política

L’ANC denuncia un atac “feixista” a la seu nacional de Barcelona

barcelona
Perú

Alberto Fujimori serà candidat a les eleccions presidencials

Barcelona
estats units

Trump sobreviu a un atac en un míting republicà

los angeles