Política

Intel·lectuals, advocats i sindicalistes defensen Iniciativa Internacionalista

El filòsof Josep Maria Terricabras, els escriptors Isabel-Clara Simó i Julià de Jodar, l'economista Arcadi Oliveres i molts membres de CCOO signen un manifest contra la il·legalització de la candidatura. També l'han firmat el diputat d'ERC Uriel Bertran i la dirigent de Regarupament.cat Rut Carandell

"Expressar amb la major contundència la nostra indignació i alarma davant el gravíssim atemptat contra les llibertats democràtiques i contra la presumpció d'innocència, fonament de l'Estat de dret, que suposa la il·legalització de la candidatura a les eleccions europees d'Iniciativa Internacionalista." Aquest és l'objectiu dels signants d'un manifest en defensa de la candidatura encapçalada pel dramaturg Alfonso Sastre i formada per sindicalistes, intel·lectuals, actors i membres de col·lectius d'esquerres de tot l'Estat.

El text exigeix que es revoqui la il·legalització ordenada pel Tribunal Suprem i critica la criminalització que s'ha fet de Sastre i tota la candidatura, en el número 3 de la qual hi ha el membre de comitè d'empresa de TMB Josep Garganté. La fiscalia i l'advocacia de l'Estat van demanar que se'ls impedís presentar-se a les eleccions al·legant que és una llista hereva de Batasuna, ja que Sastre havia participat en una llista d'ANB. El Suprem va acceptar la petició de la fiscalia i el govern espanyol per 11 vots a 5 en la sala especial del tribunal per a les il·legalitzacions de partits.

El manifest català està signat per 40 entitats i 170 persones: intel·lectuals, advocats, periodistes, sindicalistes, estudiants i altres ciutadans. Hi destaquen noms com els del filòsof Josep Maria Terricabres, l'economista Arcadi Oliveres, els escriptors Isabel-Clara Simó, Julià de Jòdar i Josep Maria Loperena. També han firmat molts membres del comitè d'empresa de TMB, diversos afiliats de CCOO i membres de la Coordinadora Obrera Sindical (COS), entre d'altres.

A més, també s'han pronunciat signant aquest manifest polítics d'ERC o de la seva òrbita: Uriel Bertran, diputat i líder del corrent crític Esquerra Independentista, el president d'Esquerra Republicana del País Valencià, Agustí Cerdà, i la dirigent de Reagrupament.cat Rut Carandell, que recentment ha deixat la militància republicana seguint els passos de Joan Carretero.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.