Política

El Tribunal Constitucional autoritza Iniciativa Internacionalista a concórrer a les eleccions europees

"Des del primer moment ja vam dir que no teníem cap relació amb l'entramat d'ETA", assegura el número tres de la llista

Iniciativa Internacionalista podrà concórrer a les eleccions europees. Així ho ha dictaminat el Tribunal Constitucional, que a dos quarts d'onze de la nit, és a dir, mitja hora abans de l'inici de la campanya electoral, ha estimat el recurs d'empara presentat per Iniciativa Internacionalista-Solidaritat entre els Pobles (II-SP) contra l'anul·lació, per part del Tribunal Suprem, de la seva candidatura per a les eleccions al Parlament Europeu del 7 de juny. Considera així que aquesta llista, encapçalada pel dramaturg Alfonso Sastre, pot presentar-se a les eleccions.

"Des del primer moment ja vam dir que no teníem cap relació amb l'entramat d'ETA", ha assegurat el barceloní Josep Garganté, número tres de la candidatura, minuts després de conèixer-se la resolució del TC. Així i tot, i passat "l'esclat d'alegria" que ha viscut la formació en saber-se la notícia, assegura que II-SP continuarà "lamentant i denunciant la llei de partits". "Un  dels nostres eixos programàtics és insistir a dir que l'Estat espanyol no serà democràtic mentre no es pugui presentar tothom a les eleccions", ha afegit.

Iniciativa Internacionalista s'afegeix així a la resta de llistes i candidatures que aquesta nit han començat la campanya electoral. "Estàvem una mica aturats a l'espera de saber el que passava –ha afirmat Garganté–, però ara ja ens posem a treballar en la campanya". Tot i aquesta "aturada" forçada per la il·legalització, Garganté reconeix que "gràcies a determinats mitjans de comunicació de la dreta espanyola ja tenim un tram de campanya recorregut". Garganté assumeix així que tot i el tràngol passat per la il·legalització i la "campanya de criminalització", la formació s'ha pogut donar a conèixer al gran públic.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Prèdica de model singular i poc marge fiscal al sac

madrid

AfD, aixopluc d’escorrialles ultres

Berlín
estats units

Trump escull el populista Vance com a candidat a vicepresident

barcelona
política

Comín no podrà assistir al ple de constitució de l’Eurocambra

barcelona
judicial

Serret i Simó recusen Marchena i quatre magistrats més per manca d’imparcialitat

barcelona
estats units

Seguretat Nacional admet un “error” en la protecció a Trump

barcelona
estats units

Una jutgessa desestima el cas contra Trump per tenir documents classificats a casa

barcelona
Àfrica occidental

El Parlament de Gàmbia rebutja legalitzar la mutilació genital femenina

Barcelona
Política

Aixequen l’ordre de detenció a Gallardo però el fiscal eleva el cas al TC perquè no el veu amnistiable

barcelona