Política

Iniciativa Internacionalista denuncia una reedició "de la cacera de bruixes del maccarthisme"

El número 3 de la llista il·legalitzada, Josep Garganté, rebutja cap mena de vinculació entre la candidatura i l'entramat ETA-Batasuna

"Si jo formo part de l'entramat ETA-Batasuna m'haurien de detenir". Així de contundent s'ha expressat Josep Garganté, sindicalista, militant de la CGT, membre del Comitè d'Empresa de TMB i número tres de la il·legalitzada candidatura Iniciativa Internacionalista, llista de la qual en forma part "a títol individual". I és que la decisió del Tribunal Suprem d'il·legalitzar aquesta candidatura de cara a les properes eleccions europees atenent la petició de la fiscalia per suposada vinculació amb "l'entramat ETA-Batasuna" ha estat considerat com una reedició de la "cacera de bruixes del maccarthisme" pels membres de la candidatura.
 
Garganté, que rebutja en nom propi i en el de la llista que "hi hagi cap membre de la candidatura que es pugui relacionar amb ETA", considera que la situació actual, pendent de la decisió del Tribunal Constitucional, "demostra el tipus de democràcia que tenim, on no hi ha cap problema per a partits com Falange Española".

"No em dona la gana que em titllin d'etarra"

Per la seva banda, la sabadellenca Guillerma Silva, dissetena a la llista, també es mostra indignada: "Sóc sindicalista de tota la vida, porto 40 anys treballant a la mateixa empresa i no em dóna la gana que em titllin d'etarra", al temps que atribueix a la "dreta hereva del franquisme amb la complicitat de l'esquerra oficial" aquest procés de "criminalització".

La situació a Iniciativa Internacionalista és, a hores d'ara, d'espera, ja que la decisió del Suprem ha estat recorreguda al Tribunal Constitucional, que haurà de resoldre la qüestió abans d'aquest dijous a mitjanit, és a dir, just al punt de l'inici de la campanya electoral. Mentrestant, la candidatura "continua treballant en la preparació de la campanya".

Iniciativa Internacionalista és una nova candidatura fruit de la unió entre la organització Corrent Roja i diverses entitats sobiranistes de tot l'estat, com Izquierda Castellana i l'aragonesa Cucha Independentista que ha estat il·legalitzada amb arguments "que no s'aguanten per enlloc", segons sosté Garganté, com ara haver donat suport "a una campanya per Internet que demanava l'alliberament d'Arnaldo Otegi de la presó". "Vivim en una farsa de democràcia", denuncia el sindicalista.

"No negaré que una de les nostres peticions sigui l'autodeterminació dels pobles, però des de la mobilització dels treballadors, mai des del terrorisme individual", ha comentat la candidata Silva, mentre que Gargante ha reiterat que "tenir simpatia per l'esquerra abertzale no vol dir formar part d'ETA".

Silva no és la única sabadellenca a les llistes d'Iniciativa Internacionalista, també hi formen part la sindicalista Tània Mercader, l'advocada laboralista Noemí Martínez i el sindicalista Felip Alegria. "Ens criminalitzen perquè el seu objectiu és que no es coneguin els nostres objectius", ha sentenciat Tània Mercader, una apreciació que Martínez completa: "Quan vam plantejar els eixos de la campanya van sorgir dos coses principals al panorama, que la crisi la paguin els rics i denunciar la repressió que ha deixat una part del poble basc sense veu. Amb la criminalització a la mà ens reafirmem".

Si el Tribunal Constitucional no es pronuncia a favor seu ja han expressat que continuaran amb les mobilitzacions. De moment ja han recollit el suport d'alguns intel·lectuals internacionals i del país, altres forces polítiques "més d'esquerra", segons Alegret, com Revolta Global, i alguns sector d'Izquierda Unida, "amb noms com Julio Anguita o Jaume Botey", tal com ha recordat el sindicalista. Així mateix, els membres d'Iniciativa Internacionalista es plantegen presentar una querella "contra el ministre d'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, i el de Justícia, Francisco Caamaño, per les injúries que ens han llançat", ha assenyalat Silva.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Israel es prepara per a negociar l’alto el foc en una reunió sense Hamàs

barcelona
estats units

La taxa d’inflació de juliol als EUA baixa una dècima fins al 2,9%

barcelona
política

Diputats i senadors de Junts s’autoinculpen d’haver acompanyat Puigdemont

barcelona
ALEMANYA

Tanquen una caserna a Colònia per la sospita d'un sabotatge a la xarxa d'aigua

BARCELONA
estats units

Trump perd el tercer intent d’apartar el jutge del cas de l'actriu porno

barcelona
GUERRA A EUROPA

La fiscalia polonesa presenta càrrecs per espionatge contra González

barcelona
àsia

El Constitucional de Tailàndia destitueix el primer ministre

barcelona
regne unit

Croada contra l’assetjament sexual al transport públic britànic

BARCELONA
Política

Mor José García Rodríguez, exregidor de Vilablareix