Política

El govern tailandès es reuneix per contemplar l'oferta de negociació dels camises vermelles

Els partidaris de l'enderrocat primer ministre Thaksin Shinawatra diuen que acabaran amb l'ocupació del districte comercial de Bangkok si el govern dissol el Parlament

El govern tailandès s'ha reunit, amb el primer ministre Abhisit Vejjajiva al capdavant, per avaluar la proposta de pau presentada ahir per les desenes de milers de manifestants que exigeixen eleccions a través una protesta de carrer a Bangkok que porta sis setmanes i cada vegada s'ha tornat més letal.

Els camises vermelles, partidaris de l'enderrocat primer ministre Thaksin Shinawatra, van suggerir ahir que acabaran amb la seva ocupació del districte comercial de Bangkok si el govern dissol el Parlament i anuncia eleccions en 30 dies, i no immediatament com demanaven abans.

Amb el nou termini, el govern tindria llavors uns altres 60 dies per realitzar l'elecció, però no és clar si Vejjajiva, que compta amb el suport de l'Exèrcit, accedeixi a aquest calendari. Els analistes estimen que al govern se li esgoten les opcions després de setmanes de disturbis per part dels manifestants, que han aconseguit un clar avantatge.

"El govern podria haver d'acceptar un termini de tres mesos, però això no significa que es redueixin les tensions", ha dit Pitch Pongsawat, un analista de la universitat de Chulalongkorn. "No sembla haver-hi cap control real sobre què està passant als carrers".

Abhisit i altres funcionaris d'alt rang del govern s'han reunit en una base militar per estudiar l'oferta dels camises vermelles, després de negociar amb els manifestants al llarg de tota la tarda d'ahir. El portaveu del govern Panitan Watanayagorn ha manifestat que Abhisit espera que les negociacions posin fi al conflicte, però s'haurien de desenvolupar sense "cap tipus de pressió o amenaça".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.