Política

20 morts i 800 ferits en els enfrontaments entre camises vermelles i forces de seguretat a Bangkok

Les protestes, que es van iniciar fa un mes i tenien un caràcter pacífic, han acabat per convertir-se en els enfrontaments més violents dels últims 18 anys

Fins a 20 persones han mort i més de 800 han resultat ferides en els enfrontaments entre els manifestants camises vermelles, que demanen que es dissolgui el parlament, i les forces de seguretat tailandeses.

Els manifestants han dit aquest diumenge que "no abandonarien la seva lluita" perquè es convoquin eleccions malgrat els enfrontaments que s'han produït als carrers de Bangkok.

Les protestes, que es van iniciar fa un mes i tenien un caràcter pacífic, han acabat per convertir-se en els enfrontaments més violents dels últims 18 anys. "Hem de seguir lluitant, no podem renunciar", ha dit Weng Tojirakarn, líder dels manifestants en declaracions a l'agència internacional Reuters.

El govern tailandès s'ha mostrat disposat a negociar per a arribar a una solució amb els camisa vermelles i ha nomenat un alt assessor del primer ministre per entrar en contacte amb els manifestants, però aquests s'han oposat a parlar.

"El temps per a negociar ja s'ha esgotat, nosaltres no negociem amb assassins", ha declarat Weng Tojirakarn, que ha afegit que mantindrien les seves posicions a la capital "per respecte als morts".

Més de 800 persones han resultat ferides degut als trets de bales de goma i a l'ús de gasos lacrimògens que les forces de seguretat tailandeses han empleat contra els manifestats.

Els camises vermelles s'han defensat amb armes de foc, granades i bombes de gasolina a prop del pont Phan Fah i de Rajdumnoen, a la part antiga de Bangkok. Una de les víctimes, el càmera de l'agència Reuters, Hiro Muramoto, ha mort pels trets rebuts aquest dissabte mentre filmava els enfrontaments.

Els camises vermelles són manifestants que provenen majoritàriament d'àrees rurals i seguidors de l'exprimer ministre Thaksin Shinawatra, que va haver d'abandonar el govern després d'un cop d'estat l'any 2006.

Ja fa un mes que van sortir al carrer per exigir que l'actual primer ministre, Abhisit Vejjajiva, dissolgui el parlament, convoqui eleccions i abandoni el país.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.