Política

El Partit Demòcrata perd la majoria al Senat i posa en perill la reforma sanitària d'Obama

El republicà Scott Brown guanya la candidata demòcrata que havia de cobrir la plaça del desaparegut Ted Kennedy

El republicà Scott Brown ha guanyat la demòcrata i fiscal estatal Martha Coakley en l'elecció de l'escó del Senat que s'ha celebrat a Massachusetts per cobrir la plaça vacant deixat per Ted Kennedy, que va morir l'any passat. Això fa que el Partit Demòcrata de Barack Obama perdi la majoria qualificada que tenia a la cambra alta , precisament el mateix dia que celebra el seu primer any al poder.

Amb aquest nou panorama, els republicans tindran ara 41 vots davant els 59 dels demòcrates, el nombre mínim perquè el partit de l'oposició pugui vetar les propostes legislatives de la majoria.

Així, la pèrdua de la majoria pot fer perillar l'aprovació de la reforma sanitària, la gran prioritat legislativa del president nord-americà. Tant el Senat com la Cambra de Representants han aprovat els projectes de llei sobre la reforma, que ara han de fusionar, tot i que els republicans s'oposen totalment a la mesura.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.