Política

Montilla afirma que complir les lleis com l'Estatut és el millor "antídot" contra els extrems

L'advertiment del president es produeix un dia després de la consulta d'Arenys, durament criticada a Madrid pel govern espanyol

El president de la Generalitat, José Montilla, ha afirmat avui que el compliment de les lleis en general i de l'Estatut en particular serveixen per evitar els extremismes. Montilla ha dit que el millor antídot contra el "tremendisme" dels extrems i la resposta que busca la societat està en la "sòlida" voluntat dels governs d'"aplicar i complir les lleis amb convicció, començant amb el mateix Estatut".

Ha assegurat que el Govern seguirà treballant amb el mateix criteri de respecte escrupolós als procediments establerts en el marc jurídic i el pacte polític, però "sense renunciar de manera serena i ferma" a la defensa de l'autogovern que estableix l'Estatut.

Ho ha dit durant l'acte que ha presidit avui a la Residència d'Estudiants de Madrid, amb motiu de la celebració de la Diada Nacional de Catalunya, juntament al delegat del Govern a Madrid, José Cuervo.

Fermesa contra la crisi
Alhora, Montilla ha centrat el seu discurs en les mesures que porta a terme Catalunya per sortir de la crisi, i ha manifestat que hi ha una "preocupació real" per ella, pel qual ha indicat que dedicaran tota la "fermesa i l'esforç" en els pròxims mesos a intentar-ne sortir.

En aquesta línia, ha destacat que ningú ha de quedar enrere, per això les mesures que està prenent la Generalitat tinguin un elevat caràcter social. "Catalunya ha de i pot seguir exercint el seu paper de lideratge", ha opinat.

A l'acte, al qual també hi han acudit el ministre de Treball, Celestino Corbacho; el portaveu del PSOE al Congrés, José Antonio Alonso; el portaveu d'ERC al Congrés, Joan Ridao, i el portaveu adjunt del grup socialista al Congrés, Daniel Fernández, el president ha aprofitat per mostrar la seva "satisfacció" per reunir, com cada any, un nodrit grup de gent del món de la política i de la cultura a la Residència d'Estudiants, que els acull amb "generositat" en cada celebració.

El tancament de l'acte, després del discurs, s'ha dedicat a la música. Els assistents han gaudit de la música jazz de Domingo Patricio Grup i amb el concert homenatge a Albéniz que van oferir els alumnes de l'Escola Superior de Música de Catalunya (Esmuc).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.