Política

La presidenta del TC suggereix que la sentència podria estar enllestida a l'octubre

La setmana que ve es rependrà la deliberació sobre els set recursos presentats contra l'Estatut i es debatrà l'article que considera Catalunya com a nació

La presidenta del Tribunal Constitucional (TC), María Emilia Casas, ha suggerit avui que la sentència pels recursos presentats contra l'Estatut de Catalunya podria estar enllestida a l'octubre i, en tot cas, abans que acabi l'any.

Durant una trobada informal amb periodistes que ha tingut lloc després dels discursos d'obertura de l'Any Judicial, en el Tribunal Suprem, la presidenta de l'alt tribunal ha estat preguntada per si els espanyols es menjaran el raïm de cap d'any sense la sentència sobre l'Estatut. Casas ha respost que la resolució es coneixerà molt abans.

Fonts del gabinet de premsa del TC han assenyalat més tard que no hi ha cap data prevista per a la resolució d'aquest assumpte, que segueix en la fase de discussió. De fet, Casas ha confirmat avui que dimarts de la setmana que ve es reprendrà el debat pel ple del tribunal.

La deliberació sobre els set recursos presentats contra l'Estatut de Catalunya es troba paralitzada des de finals del juliol passat, ja que la redacció de la ponent Elisa Vera, no ha reunit la majoria suficient de la Sala. La setmana que ve es presentarà una quarta redacció d'aquesta ponència, que inclou entre els seus punts més "calents" de debat la consideració de Catalunya com a nació (Preàmbul i article 8, entre altres) i la regulació de l'ús del català.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.