Política

Zapatero creu que el Tribunal Constitucional no modificarà l'Estatut

"Tots confiem en el treball que vam fer i jo confio en el TC", ha afirmat el president espanyol davant la cúpula del PSOE

El president del govern espanyol i secretari general del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero, creu que el Tribunal Constitucional (TC) no tocarà l'Estatut. "Tots confiem en el treball que vam fer", ha afirmat davant la cúpula del PSOE, i "jo confio en el TC".

Segons fonts socialistes, a la seva última intervenció davant el Comitè Federal del PSOE a porta tancada, Zapatero s'ha mostrat convençut que "no passarà res" respecte al text que van aprovar les Corts espanyoles.

Zapatero també ha afirmat que l'augment d'impostos no afectarà l'IRPF perquè augmentar-lo suposaria "penalitzar el treball", i ha apuntat que el projecte socialista és "coherent' però que "a vegades la tasca de governar inclou improvisar".

El president d'Extremadura
També s'ha referit a la pròxima sentència de l'Estatut el president d'Extremadura, Guillermo Fernández Vara, que ha volgut deixar clara la seva posició sobre aquesta qüestió i ha considerat que "cal tenir en compte la realitat actual, inclosa la voluntat del parlament català i el nacional així com el referèndum de l'Estatut" que va tenir lloc en el seu moment, després de l'aprovació al parlament nacional.

Aquesta intervenció de Fernández Vara li ha valgut l'agraïment del seu company del PSC, Daniel Fernández. "En el PSC estem orgullosos d'haver tingut el suport de Fernández Vara i de la resta de suports autonòmics en el canvi per construir l'Estat de les autonomies en el marc constitucional que representa l'Estatut", ha afirmat.

Un altre dels membres del Comitè Federal que ha intervingut en aquesta qüestió ha estat el membre d'esquerra socialista, Juan Antonio Barrio de Penago, i ho ha fet per elogiar el PSC i els companys catalans.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Salellas demana al nou govern que posi el focus en el nou Trueta i en l’habitatge

girona
veneçuela

El TPI investiga possibles crims a Veneçuela després de les presidencials

barcelona
guerra a gaza

Netanyahu retreu al ministre de Defensa que no creu en la victòria sobre Hamàs

barcelona
ÀSIA

Seül i els EUA faran maniobres militars conjuntes del 19 al 29 d’agost

BARCELONA
OCEANIA

Mor un pilot en xocar el seu helicòpter contra la teulada d’un hotel a Austràlia

BARCELONA
guerra a gaza

Els EUA envien un submarí a l’Orient Mitjà entre crides al diàleg per a un alto el foc

barcelona
GUERRA A EUROPA

Putin promet una resposta ferma a la incursió ucraïnesa, que s'estén

BARCELONA
política

Junts convoca un congrés per afermar-se com alternativa al PSC i refermar l’independentisme

barcelona

Pere Deulofeu, nou regidor del PSC a l'Ajuntament de Palamós

palamós