Política

El govern espanyol dóna credibilitat a la reivindicació d'Al-Qaida sobre el segrest dels  cooperants catalans

El ministeri d'Afers Estrangers dóna autenticitat al missatge del grup terrorista al Magrib Islàmic. Moratinos assegura que encara no coneix les condicions imposades per alliberar Albert Vilalta, Roque Pascual i Alícia Gámez

El govern espanyol ha reconegut aquest dimarts que dóna "credibilitat" a la reivindicació de la xarxa terrorista Al-Qaida del Magrib Islàmic del segrest dels tres cooperants catalans a Mauritània –Albert Vilalta, Roque Pascual i Alícia Gámez– i d'un ciutadà francès –Pierre Camatte– a Mali.

"El comitè tècnic, que ha treballat des de primera hora d'aquest matí, dóna credibilitat a aquesta reivindicació" feta per la xarxa terrorista "minuts abans de les 7h del matí" d'aquest dimarts a través "d'un enregistrament sonor" difós a través de la cadena Al-Jazira en el qual "s'anomena explícitament el nom dels segrestats", ha informat l'executiu estatal a través d'un comunicat del ministre d'Afers Estrangers.

Moments més tard, el ministre d'Afers Estrangers, Miguel Ángel Moratinos, ha confirmat des de Brussel·les la informació emesa a través del comunicat. Moratinos ha reiterat que es "dóna credibilitat" al missatge sonor emès per Al-Jazira i ha assegurat que el CNI està analitzant la cinta. "Ara només cal esperar que, tal com es diu en el missatge, es posin en contacte amb el govern per reclamar les seves reivindicacions i poder seguir així treballant per alliberar-los", ha explicat el ministre espanyol.

El comitè tècnic que ha analitzat l'enregistrament està integrat per secretaris d'Estat i alts càrrecs del ministeri d'Afers Estrangers, Interior i Defensa, així com també del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI).

A més, el ministeri de Miguel Ángel Moratinos remarca que, encara que Al-Qaida del Magrib Islàmic "anuncia la pròxima reemissió de missatges als respectius governs" espanyol i francès per comunicar les presumptes reclamacions dels terroristes, en la reivindicació enregistrada que s'ha difós aquest matí per la televisió de Qatar "no s'especifiquen les condicions de l'alliberament".

El govern espanyol assegura que "ha informat" de la reivindicació del segrest les famílies dels tres cooperants segrestats el 29 de novembre passat a Mauritània "a partir de les 8h del matí".

El missatge emès per Al-Jazira ha estat llegit per una persona que s'ha identificat com a Salab Abu Mohamed, portaveu d'Al-Qaida al Magrib Islàmic.

"Dues unitats valentes de mujahidins han aconseguit segrestar quatre europeus en dues operacions diferents: la primera a Mali, on es va raptar el 25 de novembre el francès Pierre Camatte, i una segona a Mauritània, on van segrestar el 29 de novembre tres espanyols", declara el portaveu d'Al-Qaida en l'enregistrament sonor.

Segons Al-Jazira, Abu Mohamed assegura que la seva organització enviarà una comunicació per carta als governs de l'Estat espanyol i França amb les reivindicacions i les condicions per alliberar els quatre segrestats.

Els tres cooperants catalans van ser segrestats el 29 de novembre a uns 150 quilòmetres de Nouakchott, a la carretera que uneix la capital amb Nouadhibou, la ciutat més important del nord del país. El cooperant francès va ser segrestat en un hotel de la regió del Sahel, al nord de Mali.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

El 57% dels votants d’ERC veurien bé investir Illa

barcelona
Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona