Societat

Al-Qaida al Magrib reivindica el segrest dels tres cooperants catalans a Mauritània

El grup terrorista emet un vídeo a través de la televisió Al-Jazira, en què també assegura que manté retingut un altre cooperant francès raptat a Mali el 25 de novembre. Morantinos assegura que s'està analitzant l'autenticitat del missatge emès per la televisió de Qatar

L'organització terrorista Al-Qaida al Magrib Islàmic s'ha responsabilitat aquest dimarts del segrest dels tres cooperants catalans –Albert Vilalta, Roque Pascual i Alícia Gámez– el 29 de novembre passat a Mauritània, segons un comunicat d'aquest grup difós pel canal de televisió de Qatar Al-Jazira.

En un missatge de veu enregistrat, el grup terrorista també ha assegurat que manté retingut un altre cooperant francès, Pierre Camatte, segrestat a Mali el 25 de novembre.

El ministre d'Afers Estrangers, Miguel Ángel Moratinos, ha confirmat aquest dimarts des de Brussel·les que el govern espanyol ha rebut una cinta d'àudio en què el grup terrorista Al-Qaeda al Magrib Islàmic reivindica el segrest dels tres cooperants catalans segrestats a Mauritània fa nou dies. "El Centre Nacional d'Intel·ligència està analitzant l'autenticitat de la reivindicació, que indicaria el que el govern sospitava des del principi", ha declarat Moratinos. El ministre espanyol s'ha compromès a treballar "per alliberar-los al més aviat possible" i ha cridat a la "discreció i tranquil·litat" perquè encara no hi ha dades de com es troben els cooperants catalans.

El portaveu del grup terrorista
El missatge emès per Al-Jazira ha estat llegit per una persona que s'ha identificat com a Salab Abu Mohamed, portaveu d'Al-Qaida al Magrib Islàmic.

"Dues unitats valentes de mujahidins han aconseguit segrestar quatre europeus en dues operacions diferents: la primera a Mali, on es va raptar el 25 de novembre el francès Pierre Camatte, i una segona a Mauritània, on es va segrestar el 29 de novembre tres espanyols", declara el portaveu d'Al-Qaida en l'enregistrament sonor.

Segons Al-Jazira, Abu Mohamed assegura que la seva organització enviarà una comunicació per carta als governs de l'Estat espanyol i França amb les reivindicacions i les condicions per alliberar els quatre segrestats.

Els tres cooperants catalans van ser segrestats el 29 de novembre a uns 150 quilòmetres de Nouakchott, a la carretera que uneix la capital amb Nouadhibou, la ciutat més important del nord del país. El cooperant francès va ser segrestat en un hotel de la regió del Sahel, al nord de Mali.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.