Societat

Barcelona Acció Solidària apel·la a raons humanitàries per alliberar els cooperants catalans

Després que el ministeri d'Afers Estrangers hagi confirmat que Albert Vilalta està ferit, l'ONG barcelonina ha emès un comunicat on assegura que "continuen dipositant tota la seva confiança en les gestions del govern espanyol"

L'ONG Barcelona Acció Solidària apel·la a les raons humanitàries per alliberar Albert Vilalta, el Roque Pascual i l'Alicia Gámez, els tres cooperants catalans segrestats a Mauritània. I ho fa hores després que el ministeri d'Afers Estrangers confirmés que Vilalta està ferit de bala en una cama.

"Seguint la seva pròpia llei, la seva obligació és preservar la salut dels segrestats i, per tant, si no la poden garantir, per raons humanitàries, els haurien d'alliberar", ha argumentat el president de l'organització, Josep Carbonella.

La informació sobre la salut de Vilalta es coneix quan es compleix un mes del segrest dels tres cooperants de l'ONG Barcelona Acció Solidària segrestats el 29 de novembre a Mauritània mentre repartien ajuda humanitària a l'Àfrica.

Així, Carbonella i Francesc Osan, director de la caravana solidària, han comparegut aquest dimecres públicament per manifestar, en nom de les famílies i de l'organització, que segueixen exigint l'alliberament dels segrestats, que continuen dipositant tota la seva confiança en les gestions que està fent el govern espanyol, que mantenen la convocatòria de concentració cada dimecres a les 19 hores a la plaça del Rei fins que els seus companys estiguin en llibertat, que demanen als mitjans de comunicació que, en aquests moments, preservin la intimitat de les famílies i que agraeixen tot el suport que reben diàriament.

Dit això, Carbonella ha concretat que tot i que les famílies van ser informades al mateix moment que el ministeri va tenir constància de les ferides de Vilalta fa uns dies, els membres de l'ONG no van tenir aquesta informació fins unes hores abans que el govern espanyol ho confirmés a la seva web.

Segons ha afirmat, "ens han assegurat que els han fet arribar medicaments i que està rebent atenció mèdica; i si arriben els medicaments, vol dir que també pot arribar la paraula i que, per tant, hi ha contactes".

Al seu entendre, l'actitud del govern espanyol és positiva, ja que "treballen molt i parlen poc" i aquesta és una bona màxima per garantir l'alliberament dels seus companys.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.