Societat

Albert Vilalta, un dels cooperants segrestats, està ferit en una cama i rep assistència mèdica

La notícia avançada pel ministeri d'Afers Estrangers confirma els contactes del govern espanyol amb els responsables d'Al-Qaida al Magrib Islàmic, que segons 'El Mundo', ja haurien expressat les seves exigències: diners i l'alliberament de presos a Mauritània

El director de l'ONG Barcelona Acció Solidària a la qual pertanyen els tres cooperants segrestats a Mauritània, Francesc Osan, ha confirmat aquest dimecres que Albert Vilalta, un dels cooperants, està ferit de bala en una cama i que està rebent assistència mèdica.

A més, segons publica El Mundo, Al-Qaida ja hauria expressat les seves exigències fa una setmana al govern espanyol, que bàsicament consistirien en diners  i l'alliberament de membres de la facció terrorista al Magrib Islàmic empresonats a Mauritània.

En declaracions a la cadena COPE, Osan ha afirmat que té contacte "periòdicament" amb el ministeri d'Afers Estrangers espanyol. "Tant a nosaltres com les famílies ens n'informa puntualment". És el govern espanyol qui els ha facilitat la informació sobre la ferida de bala a la cama de Vilalta, que pel que sembla es va produir durant el segrest. "També sabem que s'estan fent gestions per garantir que rebi la màxima ajuda mèdica possible", ha postil·lat.

El representant de l'ONG ha volgut transmetre un missatge de les famílies dels segrestats, que segons ha dit "tenen confiança i fe en les gestions del govern espanyol per aconseguir un ràpid alliberament".

Preguntat per l'estat dels contactes del govern espanyol amb els segrestadors, Osan ha dit que no té informació sobre aquesta qüestió. "Hem deduït algun tipus de contacte per aconseguir medicaments, però no sabem si hi ha negociació o simplement lleus contactes per intermediaris".

"El govern està mantenint una política de discreció total que compartim. En aquestes coses el que cal fer és treballar molt i parlar poc", ha conclòs.

El ministeri d'Afers Estrangers i de Cooperació va confirmar ahir a la nit que Albert Vilalta, un dels tres cooperants espanyols segrestats a Mauritània, "actualment està sent atès" de les ferides causades durant el segrest a mans d'integrants d'una facció d'Al-Qaida.

Exteriors responia així, mitjançant un comunicat, a la informació que apuntava que un dels cooperants va resultar ferit en el moment del segrest. El govern espanyol "va tenir coneixement oportunament" de l'estat de salut de Vilalta i en va informar la seva família i les dels altres dos espanyols de l'ONG de Barcelona Acció Solidària.

"El govern espanyol –conclou el comunicat– continua fent les gestions diplomàtiques oportunes per aconseguir el ràpid alliberament dels cooperants espanyols segrestats".

Per altra banda, el conseller d'Interior, Joan Saura, ha explicat que, segons les seves informacions, "sembla que Vilalta no està ferit de gravetat".

A més, en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio, ha afegit que l'únic aspecte positiu del segrest és que les negociacions s'estan portant a terme amb total discreció. "Em consta –ha assegurat– que el govern espanyol està fent tot el possible i, fins i tot, l'impossible, per aconseguir l'alliberament dels segrestats".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Un nou sistema per suplir les mamografies, a prova a Vall d'Hebron

Barcelona

L’autisme en positiu

Girona

Ja són 200 estudiants excel·lents amb pocs recursos econòmics els qui accedeixen a la universitat amb les beques de grau de la Fundació “la Caixa”

SOCIETAT

En favor de Caterina, acusada de bruixeria

Barcelona

Comencen les obres del primer cohabitatge cooperatiu per a gent gran

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Societat

Mor l’empresari mallorquí Rafael Moyà

SERVEIS

Salut aixeca les restriccions a Vallirana per l’episodi de terbolesa de l’aigua

Vallirana
Societat

Mor Jaume Torras, historiador referent de l’origen de la industrialització

SOCIETAT

Sancionen TMB per infringir la llei en els plans d’igualtat i els protocols d’assetjament

Barcelona