Societat

Al-Qaida vol l'alliberament de 12 presos a canvi de deixar anar els tres cooperants catalans

El grup terrorista ha fet arribar al govern espanyol un vídeo en què es veu Albert Vilalta amb una cama enguixada

Excarceració de 12 presos vinculats amb el terrorisme islamista. Aquest és el preu que demana l'organització Al-Qaida al Magrib Islàmic per alliberar els tres cooperants catalans segrestats a Mauritània el 29 de novembre, Albert Vilalta, Alícia Gámez i Roque Pascual.

Segons publica el diari El Mundo aquest divendres, l'organització terrorista ja ha fet arribar al govern espanyol el vídeo amb les reivindicacions concretes, després que fa unes setmanes confirmés que era l'autora del segrest.

La primera de les condicions exigides perquè els cooperants retornin a Barcelona és que els governs de Mali i Mauritània alliberin una dotzena de presos jihadistes empresonats en aquests països. La segona, el pagament de 7 milions de dòlars (uns 4,85 milions d'euros).

Un dels presos islamistes que Al-Qaida vol alliberar és, segons el diari de Pedro J. Ramírez, Tayeb Ould Salecq, que durant l'any 2005 va viure a Barcelona.

En el vídeo remès al govern espanyol hi apareix Albert Vilalta amb la cama ferida enguixada. Un mes després dels fets es va saber que l'empresari havia rebut trets de bala en el moment en què la caravana de Barcelona Acció Solidària va ser interceptada pels assaltants just en el vehicle escombra, en el qual viatjaven Vilalta, Gámez i Pascual. Els assaltants haurien disparat contra Vilalta quan intentava fugir o evitar el segrest.

El rotatiu madrileny detalla que en el vídeo hi ha un marcat interès per subratllar amb les imatges que Albert Vilalta es troba bé. "Després de fer un recorregut sobre la seva persona s'atura, enfoca i realitza un pla sobre el guix que el cooperant català porta a la cama esquerra", relata el diari.

El ministre espanyol d'Afers Exteriors va confirmar que s'havien produït els fets i va assegurar que Vilalta rebia atenció mèdica i que se li havien fet arribar antibiòtics mitjançant els caps tribals que feien d'intermediaris en els contactes indirectes entre el govern estatal i els segrestadors.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Un nou sistema per suplir les mamografies, a prova a Vall d'Hebron

Barcelona

L’autisme en positiu

Girona

Ja són 200 estudiants excel·lents amb pocs recursos econòmics els qui accedeixen a la universitat amb les beques de grau de la Fundació “la Caixa”

SOCIETAT

En favor de Caterina, acusada de bruixeria

Barcelona

Comencen les obres del primer cohabitatge cooperatiu per a gent gran

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Societat

Mor l’empresari mallorquí Rafael Moyà

SERVEIS

Salut aixeca les restriccions a Vallirana per l’episodi de terbolesa de l’aigua

Vallirana
Societat

Mor Jaume Torras, historiador referent de l’origen de la industrialització

SOCIETAT

Sancionen TMB per infringir la llei en els plans d’igualtat i els protocols d’assetjament

Barcelona