Societat

Mauritània comença a negociar l'alliberament de presos a canvi dels cooperants catalans

Es posa en contacte amb islamistes radicals empresonats a la capital del país

El govern de Mauritània ha començat a parlar amb una setantena de presos islamistes que són a la presó de la capital, Nouakchott, i que la premsa local interpreta com un inici de les negociacions que diversos interlocutors mantenen amb Al-Qaida del Magrib Islàmic per aconseguir l'alliberament dels tres cooperants catalans, Albert Vilalta, Roque Pascual i Alícia Gámez, segons publica aquest dimecres el diari La Razón.

Segons el rotatiu, fa poc es va celebrar a la capital una conferència, afavorida pel president de Mauritània, Mohamed Ould Abdel Aziz, en què es va parlar de la interpretació extrema de l'Islam que fan els terroristes amb l'objectiu de justificar les seves accions criminals. Entre les conclusions, a més de reafirmar la "tolerància de l'Islam i el rebuig del terrorisme", també hi havia la d'obrir el diàleg amb els qui mantenen postures radicals, en concret, amb els presos islamistes.

I la principal conseqüència d'aquesta conferència va tenir lloc aquest dilluns passat amb la celebració d'una reunió a la presó de la capital mauritana a la qual van assistir diversos ulemes (doctors de la llei de Mahoma) i  també hi van ser presents una cinquantena de presoners, entre els quals destacats líders islamistes.

Segons el diari, la branca més dura dels presos islamistes es va mostrar inflexible, amb actituds "pròpies del fanatisme" i contràries al diàleg.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Un nou sistema per suplir les mamografies, a prova a Vall d'Hebron

Barcelona

L’autisme en positiu

Girona

Ja són 200 estudiants excel·lents amb pocs recursos econòmics els qui accedeixen a la universitat amb les beques de grau de la Fundació “la Caixa”

SOCIETAT

En favor de Caterina, acusada de bruixeria

Barcelona

Comencen les obres del primer cohabitatge cooperatiu per a gent gran

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Societat

Mor l’empresari mallorquí Rafael Moyà

SERVEIS

Salut aixeca les restriccions a Vallirana per l’episodi de terbolesa de l’aigua

Vallirana
Societat

Mor Jaume Torras, historiador referent de l’origen de la industrialització

SOCIETAT

Sancionen TMB per infringir la llei en els plans d’igualtat i els protocols d’assetjament

Barcelona