Societat

Al-Qaida diu que els tres segrestats catalans estan bé i que són tractats segons la llei islàmica

Es fa públic per escrit el contingut del missatge transmès per àudio dimarts, segons el ministeri d'Afers Estrangers espanyol, en què l'organització terrorista adverteix que la situació dels ostatges dependrà de l'actitud de les potències occidentals

La facció d'Al-Qaida del Magrib Islàmic (AQMI) confirmava en el seu comunicat de veu difós per la cadena de televisió Al-Jazira que té en poder seu els tres cooperants catalans segrestats a Mauritània i que estan bé de salut i són tractats d'acord amb la llei islàmica. El missatge d'àudio ha estat reproduït aquest dimecres per internet en fòrums islamistes com una nota escrita, segons un portaveu del ministeri d'Afers Estrangers espanyol, que ha afegit que aquesta és la forma habitual d'actuar de l'organització terrorista.

"Els segrestats estan bé de salut i se'ls tracta d'acord amb la llei islàmica", afirma el comunicat d'AQMI en relació amb la situació d'Albert Vilalta, Alícia Gámez i Roque Pascual. La nota, de dues pàgines, que està datada el 7 de desembre i va rubricada amb un segell d'Al-Àndalus,confirma igualment que l'organització islàmica té en poder seu el cooperant francès Pierre Camatte, de 61 anys, segrestat el 25 de novembre en un hotel de Menaka, uns 1.500 quilòmetres al nord-est de Bamako, la capital de Mali.

La nota adverteix els "croats", en referència a les potències occidentals, que la seguretat dels ostatges depèn dels seus combatents i dels "germans musulmans". El comunicat afegeix que els mujahidins que van cometre els segrestos ja són "a les seves bases de seguretat".

Aquest dimarts AQMI va enviar un missatge de veu, per mitjà d'un portaveu que es va identificar com Saleh Abu Mohammad, en què confirmava la seva resposabilitat en el segrest dels tres cooperants catalans presos com a ostatges el 29 de novembre a Mauritània i advertia que pròximament hi hauria noves comunicacions en què exposaria les seves condicions.

El missatge va ser donat per bo pel govern espanyol a través del ministre d'Afers Estrangers, Miguel Ángel Moratinos, des de Brussel·les. Els serveis d'espionatge espanyols estudien el contingut del comunicat sonor, mentre Afers Estrangers insisteix que aquesta ha estat per ara l'única comunicació rebuda d'Al-Qaida.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Un nou sistema per suplir les mamografies, a prova a Vall d'Hebron

Barcelona

L’autisme en positiu

Girona

Ja són 200 estudiants excel·lents amb pocs recursos econòmics els qui accedeixen a la universitat amb les beques de grau de la Fundació “la Caixa”

SOCIETAT

En favor de Caterina, acusada de bruixeria

Barcelona

Comencen les obres del primer cohabitatge cooperatiu per a gent gran

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Societat

Mor l’empresari mallorquí Rafael Moyà

SERVEIS

Salut aixeca les restriccions a Vallirana per l’episodi de terbolesa de l’aigua

Vallirana
Societat

Mor Jaume Torras, historiador referent de l’origen de la industrialització

SOCIETAT

Sancionen TMB per infringir la llei en els plans d’igualtat i els protocols d’assetjament

Barcelona