Societat

El govern espanyol gestiona el retorn de la resta dels membres de la caravana de cooperants

Barcelona Acció Solidària i l'alcalde Hereu convoquen concentracions de suport tots els dimecres

El comitè tècnic encarregat del seguiment del segrest dels tres cooperants catalans a Mauritània està en contacte amb les ambaixades de Nouakchott i Dakar per facilitar la tornada a Catalunya de la resta de membres de la caravana de la qual formaven part els ostatges.

Segons ha informat aquest dijous el ministeri d'Afers Exteriors i de Cooperació a través d'un comunicat, aquest comitè tècnic s'ha reunit aquest dijous al matí per analitzar les actuacions desenvolupades. Entre elles, les gestions necessàries pel retorn a l'Estat espanyol de la resta de components de la caravana de la qual formaven part els cooperants segrestats, en coordinació amb l'Ajuntament barceloní i l'ONG Barcelona Acció Solidària i també la tornada dels seus vehicles des del Senegal.

Aquest dimecres es va reunir també el comitè polític sobre el segrest dels espanyols a Mauritània, que ha continuat estudiant les gestions que s'estan realitzant per aconseguir el seu alliberament. El comunicat diu, a més, que les famílies dels segrestats han continuat sent informades puntualment de la situació.

En aquest sentit, el president de la Generalitat, José Montilla, ha dit que aquest dimecres va parlar amb membres de les famílies dels tres cooperants i que "com a mínim" se sap que estan bé i que es troben en bones condicions de salut. Montilla ha afegit que ara cal saber quines són les demandes del grup d'Al-Qaida, després de reivindicar el segrest, per concretar si són per aconseguir diners o si es tracta de reivindicacions polítiques.

Concentracions de suport
L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha anunciat una concentració a la plaça del Rei tots els dimecres a les set de la tarda per expressar la solidaritat i el suport a les famílies dels tres cooperants segrestats i demanar el seu alliberament. És una acció convocada conjuntament per Hereu i Barcelona Acció Solidària, oberta a les entitats que s'hi vulguin afegir.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.