Societat

Rubalcaba diu que "tot apunta" que el segrest dels tres cooperants és obra d'Al-Qaida

El ministre de l'Interior afirma que hi ha hagut altres precedents contra cooperants europeus i nord-americans a la zona. Montilla assegura que el govern català està en contacte amb De la Vega i Chacón per gestionar la situació. Hereu qualifica l'autoria dels radicals islamistes de "notícia dolenta"

El ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha dit aquest dilluns que "tot apunta" que el segrest de tres cooperants catalans a Mauritània és obra del grup Al-Qaida al Magrib islàmic.

Rubalcaba ha advertit que per ara no es pot dir res amb seguretat total, però ha reconegut el seu temor que "estem davant un segrest d'islamistes radicals".

Si es confirma, "no seria el primer segrest" que el grup islàmic realitza "en aquesta zona de cooperants europeus i nord-americans", ha afegit en unes declaracions abans d'entrar en una reunió de ministres de l'Interior de la Unió Europea.

Els tres integrants de la caravana segrestats són Albert Vilalta, director general de Túnel del Cadí i fill de l’exconseller de Medi Ambient de la Generalitat durant els governs de Jordi Pujol entre 1991 i 1996; Roque Pasqual, conseller delegat de l’empresa constructora Gecoinsa, una de les set empreses patrocinadores de la caravana solidària, i Alícia Gámez, funcionària del departament de Justícia de la Generalitat i responsable de comunicació de la caravana.

Una estona abans de les declaracions de Rubalcaba, el president de la Generalitat, José Montilla, ha assegurat des de Madrid que el govern ja ha començat les "gestions" necessàries i que s'està en contacte constant amb la vicepresidenta primera del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, així com també amb la ministra de Defensa, Carme Chacón.

Per la seva banda, l'alcade de Barcelona, Jordi Hereu, en declaracions a RAC 1 ha lamentat la informació facilitada per Rubalcaba, que ha qualificat de "notícia dolenta". Hereu ha assegurat que si els motius del segrest són polítics, la resolució serà més complicada.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.