Política

Bilbao acull el funeral del policia assassinat per ETA

Els actes de rebuig contra l'atemptat i contra ETA continuaran aquesta tarda amb la manifestació pels carrers de la capital guipuscoana

Bilbao ha acollit aquest migdia els funerals pel policia mort per ETA aquest divendres en explotar una bomba adhesiva col·locada al seu cotxe a Arriorriaga. El comiat de l'inspector ha vingut precedit pels primers actes de rebuig de l'atemptat i contra la banda terrorista, amb la concentració davant els ajuntaments dels municipis d'arreu del País Basc.

El bisbe de Bilbao, Ricardo Blázquez, ha oficialitzat des de la 13h a l'església de Sant Josep l'acte de comiat de l'inspector Eduardo Puelles. La celebració s'ha fet a porta tancada i sense la presència de mitjans de comunicació per desig de la família. L'ex lehendakari Juan José Ibarretxe, la vicepresidenta primera del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega,  i els prínceps d'Astúries, Felip i Letícia, són algunes de les personalitats que assisteixen a l'acte.

El funeral arriba en un dia replet d'actes de rebuig contra l'assassinat de Puelles i contra ETA que ha començat amb les concentració a les 12h del migdia davant les institucions del País Basc i en d'altres punts de l'Estat, com a Madrid en què s'ha fet un minut de silenci en record de la víctima i en rebuig de l'atemptat.

Una de les concentracions més emotives s'ha fet davant de l'ajuntament d'Arriorriaga, on vivia i va morir Puelles. Hi ha assistit la mare i dos germans del difunt, que han estat acompanyat del lehendakari, Patxi López; la presidenta del Parlament basc, Arantza Quiroga; els màxims dirigents del PNB, Iñigo Urkullu; del PP basc, Antonio Basagoiti; d'EB, Mikel Arana, i la secretària d'organització del PSOE, Leire Pajín.


Centenars de ciutadans i personalitats polítiques han visitat des d'aquest divendres a la tarda la capella ardent de l'inspector Puelles, que s'ha reobert a les 10h d'aquest dissabte a la subdelegació del govern a Biscaia. Al llarg d'aquest matí i fins 15 minuts abans de l'inici del funeral, la capella ardent ha rebut la presència del ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba; la secretari d'organització del PSOE, Leire Pajín; i els dirigents d'EB, Javier Madrazo i Mikel Arana, entre d'altres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.