Política

Maragall i Montilla escenifiquen el final de la crisi

El president i el titular d'Educació inauguren conjuntament la remodelació d'un institut a Cerdanyola del Vallès donant una imatge de sintonia

El president de la Generalitat, José Montilla, i el conseller d'Educació, Ernest Maragall, han escenificat la fi de la polèmica sorgida al govern els darrers dies aquest dimarts, en una visita a l'institut Els Gorgs de Cerdanyola del Vallès, que acaba de ser remodelat. En el seu discurs, Montilla ha assegurat que el govern "mai no ha deixat de lluitar per aconseguir la igualtat d'oportunitats" i ha ressaltat que en els darrers tres anys s'han inaugurat o modificat dos centres a la setmana.

Mai la inauguració d'una escola havia reunit tants mitjans de comunicació. Expectació és la paraula que defineix la visita del president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, i el conseller d'Educació, Ernest Maragall, a Cerdanyola. Montilla i Maragall s'han esforçat a mostrar gestos de complicitat per deixar enrere la crisi provocada per les afirmacions del conseller sobre la fatiga que causa el tripartit i la falta de projecte de país. La representació de la sintonia entre el president i el conseller també servien per deixar en segon terme que Maragall havia posat el seu càrrec a disposició de Montilla després de l'executiva del PSC, en què la direcció socialista va instar els dirigents del partit a no entorpir la tasca de govern ni el camí cap a les pròximes eleccions.

En els parlaments, d'altra banda, Montilla ha fet un balanç positiu de la tasca del departament d'Educació els darrers anys. "Ni el govern, ni el conseller ni jo hem deixat de lluitar per l'equitat i la justícia social", ha assenyalat Montilla. La remodelació de l'institut és, segons el president, "un petit èxit", ja que el govern inaugura una mitjana de dos centres per setmana. "Hem fet una aposta guanyadora per l'educació de qualitat. Queden coses per fer, però el balanç és clarament positiu", ha dit Montilla.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Retrets d’ERC i Junts a Sánchez per oferir regeneració tard i malament

madrid
Jordi Cordon Pulido
Portaveu de Compromís amb Torroella i l’Estartit (CambTE), a l’oposició

“No veiem clar el projecte de la Fundació Cousteau”

Torroella de Montgrí
ERC denuncia Tolo Moya

ERC denuncia Tolo Moya

estats units

Biden demana la prohibició de l’arma amb què van disparar contra Trump

barcelona
Guerra a Europa

Rússia i Ucraïna intercanvien 95 presoners de guerra

Barcelona
regne Unit

Carles III presenta l’agenda reformista del nou govern laborista

barcelona
Tailàndia

Troben sis estrangers enverinats en un hotel de luxe de Bangkok

Barcelona
Política

Mor Alfons Llorenç, periodista i polític que va participar en la reconstrucció del País Valencià

judicial

El jutge del cas Pegasus no preveu amnistiar, per ara, l’exdirectora del CNI

barcelona