Política

Montilla i el president del PSC fan pinya en la "recta final" de la negociació mentre ERC decideix

Isidre Molas surt a defensar la fe en un bon acord de finançament i demana fermesa

El president català, José Montilla, ha confiat aquest divendres que la negociació per assolir un acord sobre finançament amb el govern espanyol es trobi ja en la "recta final" a falta de tancar alguns serrells "importants", pel que creu que caldrà seguir treballant en els "pròxims dies".

Des de Talarn, on ha assistit amb els Prínceps d'Astúries al lliurament dels despatxos de la 34a promoció de l'exèrcit espanyol de terra, Montilla ha dit que la reunió d'ahir del conseller Castells amb la vicepresidenta Salgado, va ser "molt profitosa", encara que no va posar el punt final a les negociacions.

"Estem més prop d'un acord però encara hi ha elements que s'estan acabant de negociar, alguns de poca importància i altres de més importància", ha afirmat.

Finalment, preguntat sobre si hi haurà acord el dia 15 de juliol, Montilla ha dit: "no ho sé, perquè depèn de la voluntat de tots, no només nostra", ha conclòs.

El PSC dóna per fet un "gran acord"
El president del PSC, Isidre Molas, ha volgut opinar també sobre el finançament. Molas ha expressat la seva "seguretat" i "confiança política i racional" que hi haurà un "gran acord" de finançament. Malgrat que ha subratllat que la negociació segueix oberta, ha dit que "personalment" està segur que l'acord serà almenys "10 vegades millor" que el que el 2001 van tancar CiU i PP.

En roda de premsa juntament el secretari general del sindicat UGT, Josep Maria Álvarez –amb qui s'ha reunit per tractar sobre la crisi i els costos que té per les classes treballadores-, Molas ha assegurat que s'ha entrat en una "nova fase" en matèria de finançament que espera que sigui la "definitiva".

Aquesta tarda ha començat la Permanent d'ERC per fer una valoració dels últims avenços en la negociació del finançament i està previst que en finalitzar faci públic el seu posicionament. A la reunió hi participen el president d'ERC, Joan Puigcerós, el secretari general d'ERC, Joan Ridao, el vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, la portaveu parlamentària d'ERC, Anna Simó, els vicesecretaris generals d'ERC Eduard López, Marina Llansana i Enric Aloy, la secretària nacional del partit Maria Àngels Cabasés, a més del portaveu nacional de les JERC, Gerard Coca.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.