Política

Balears considera "insuficient" la proposta de finançament actual i diu que "no la signaria"

La portaveu del Govern ha indicat que s'ha de "tenir en compte" la xifra de 500 milions d'euros addicionals

La portaveu del govern de Balears, Joana Barceló, ha subratllat avui que amb la proposta actual del ministeri d'Economia i Hisenda, que contempla únicament 300 milions d'euros addicionals, l'Executiu balear "no signaria" el nou sistema de finançament autonòmic en ser "insuficient".

Després de la reunió del consell de Govern, Barceló ha remarcat que al president de l'Executiu, Francesc Antich, li agradaria "poder signar" el nou model a la pròxima reunió del Consell de Política Fiscal i Financera, però, per això, ha recalcat que s'han de donar les "condicions necessàries", amb la finalitat que Balears rebi un finançament "just".

Preguntada per l'acord que s'està ultimant entre el ministeri d'Economia i Catalunya, Barceló creu que suposarà "més pressió" a l'Estat en relació a altres territoris de l'Estat, si bé ha recordat que la negociació del model "no és una batalla entre territoris, sinó que s'han de trobar espais de justícia entre tots".

Malgrat que ha rebutjat parlar de xifres, ha indicat que s'ha de "tenir en compte" l'última de 500 milions d'euros addicionals, la qual ha plantejat el president del Cercle d'Economia i de la Plataforma Cívica Demanem als partits polítics un gran acord de Finançament per a Balears, Alejandro Forcades.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.