Política

Arenys de Munt no cedeix

Els organitzadors de la consulta sobre la independència repten l'Estat i mantenen la intenció de fer la votació a la sala municipal

Els organitzadors de la consulta d'Arenys de Munt sobre la independència de Catalunya no cedeix a les pressions de l'Advocacia de l'Estat, que ha presentat un recurs als tribunals per suspendre la iniciativa del pròxim 13 de setembre.

El recurs presentat pels advocats de l'Estat demana que s'anul·li l'acord del ple municipal del 4 de juny que va donar suport a la votació i va cedir una sala de l'Ajuntament per posar les urnes.

El portaveu de la comissió organitzadora de la consulta, Josep Manel Ximenis, ha assegurat que es plantegen "el repte" de fer el referèndum simbòlic tal com havien pensat fer-ho abans de conèixer el recurs interposat per l'Advocacia de l'Estat. "El repte és celebrar la consulta a la sala municipal i ho farem costi el que costi", ha avisat Ximenis. Amb tot, el portaveu de l'organització de la consulta assegura que acataran la decisió judicial.

Ximenis recorda que la consulta popular d'Arenys s'havia "menystingut" fins ara des dels àmbits més espanyolistes i es pregunta si la intervenció de l'Advocacia de l'Estat vol dir que la iniciativa "és més important del que deien". "Potser sí que serà una consulta transcendent i el primer pas perquè Catalunya aconsegueixi la independència", ha manifestat.

Sobre la decisió de la conselleria d'Interior de desplaçar la manifestació de la Falange una setmana perquè no coincideixi amb el mateix dia de la celebració de la consulta, Ximenis ha manifestat la seva "satisfacció" perquè "era una incongruència absoluta" la presència d'una partit com la Falange que només "volia coaccionar i condicionar la gent del poble" en la votació.

De la mateixa manera s'ha expressat l'alcalde d'Arenys de Munt, Carles Móra, que ha agraït la decisió d'Interior.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.