Política

Karadzic diu que es va exagerar el nombre de morts a Srebrenica

Ha demanat al Tribunal Penal Internacional que li donin accés a les proves d'ADN per demostrar que una mateixa mostra es va atribuir a diverses persones

L'exlíder serbobosnià Radovan Karadzic ha definit com a "exageració" el nombre de víctimes atribuït a la matança de Srebrenica, i ha anunciat davant el Tribunal Internacional per a l'antiga Iugoslàvia (TPII) que demanarà proves d'ADN de part dels 8.000 cadàvers localitzats per demostrar-ho.

En una vista prèvia al seu judici, Karadzic s'ha mostrat convençut que el recompte de víctimes de la massacre de 1995 és "erroni".

Amb aquest posicionament, ha donat a entendre quina serà una de les línies bàsiques de la seva defensa: posar en dubte que a Srebrenica morissin prop de 8.000 homes musulmans en una ofensiva serbobosniana.

Karadzic vol que la fiscalia li faciliti mostres d'ADN usades pels experts de l'acusació pública durant el procés perquè el seus advocats puguin fer el seu recompte de víctimes.

La teoria de Karadzic és que moltes de les víctimes comptabilitzades com a morts de Srebrenica podrien haver mort, en realitat, "en combat o al bosc".

El presumpte criminal de guerra ha suggerit que hi ha "la possibilitat que un ADN s'hagi atribuït a tres persones diferents". Per començar, demanarà 300 mostres d'ADN.

Els jutges han respost que Karadzic té dret a qüestionar qualsevol afirmació de la fiscalia, "perquè hi hagi un judici just". Per això, han instat les parts perquè celebrin una primera reunió.

Karadzic s'enfronta a onze càrrecs de crims de guerra i lesa humanitat, entre els quals un de genocidi, comesos durant la guerra de Bòsnia (1992-95).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Pròxim Orient

Els houthis responen al bombardeig d’Hodeida amb míssils contra Eilat

Barcelona
Pròxim Orient

Israel bombardeja el port iemenita d’Hodeida en represàlia per l’atac a Tel Aviv

Barcelona
Estats Units

L’equip de Biden ignora la pressió i assegura que continua en campanya

Barcelona
política

L’ANC potencia les estructures de país i “l’agenda per la independència”

barcelona
Xipre

El govern xipriota acusa Turquia de violar els drets humans a l’illa

Barcelona
Bangladesh

Més d’un centenar de morts en l’onada protestes estudiantils

Barcelona
Guerra a Gaza

Gairebé 39.000 palestins han mort des de l’inici de l’ofensiva a la Franja

Barcelona
política

Rovira tanca el cercle de retrobades amb la JERC abans dels dies decisius

barcelona
política

El Consell de la República, a punt per al retorn de Puigdemont

barcelona