Política

Mariano Rajoy rebutja que Zapatero apugi els impostos després d'"empobrir" els espanyols

El líder del PP calcula en 15.000 milions d'euros la repercussió de la mesura que proposa el govern espanyol

El president del Partit Popular, Mariano Rajoy, rebutja la pujada d'impostos anunciada per José Luis Rodríguez Zapatero, amb una repercussió de l'1,5 per cent del PIB, que ha estimat en "15.000 milions d'euros, dos bilions de les antigues pessetes". Rajoy retreu al govern de Zapatero que amb les seves mesures "ineficaces i incoherents" contra la crisi hagin agreujat l'"empobriment" d'Espanya i els seus ciutadans.

El líder del PP adverteix que una pujada d'impostos "generarà més crisi, més desocupació i no solucionarà el dèficit". Per contra, Rajoy ha instat l'executiu espanyol a "racionalitzar el conjunt de la despesa pública" i ha ofert un "pacte" per al conjunt de les administracions públiques "i per explicar als espanyols", però sempre amb la condició prèvia que no s'apugin els impostos en un moment en què l'augment de l'atur "demostra que no s'ha iniciat la recuperació", malgrat el "fals optimisme".

Mariano Rajoy ha advertit que "el pitjor no ha passat" perquè d'aquí a sis mesos "tindrem més atur que avui". En aquest sentit, ha censurat a Zapatero que "no és que vostè estigui confós, és que intenta confondre els altres".

Rajoy ha lamentat que les mesures "inconnexes i contradictòries" del govern socialista han disparat el dèficit. "Ha destinat vostè 100.000 milions i només n'ha gastat la meitat", ha insistit Rajoy, lamentant que les ajudes públiques perquè flueixi el crèdit "han repartit 60.000 milions per a empreses, zero per a les famílies i 64.000 milions per a les Administracions Públiques".

"Evidentment caurà la credibilitat del govern?", ha preguntat Rajoy, que ha denunciat que l'executiu no fa res més que "anar a cegues" i ha criticat les contradiccions de l'executiu en matèria d'ajudes als aturats, fiscalitat, diàleg social i fins i tot finançament autonòmic. Respecte a la llei d'economia sostenible, que ha titllat de "bàlsam de Fierabrás", Rajoy ha censurat que Zapatero demani un pacte sense concretar el contingut de la norma, que corre el risc d'intervencionisme dels poders públics per "planificar el model econòmic", mentre la seva pròpia tramitació està resultant un "despropòsit". "La forma va unida al contingut", ha reblat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.