Política

Duran retreu a Zapatero que la crisi se li ha escapat de les mans

El portaveu de CiU reclama la reducció de l'impost de societats i les cotitzacions de les pimes

El portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha censurat el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, argumentant que la situació econòmica se li ha escapat de les mans i no domina la situació, a més de rebutjar cap pujada d'impostos. Duran i Lleida ha valorat amb un suspens l'actuació del govern en el debat sobre la política econòmica i ha acusat Zapatero d'haver estat incapaç de preveure la crisi i d'haver adoptat mesures equivocades, fins al punt de deixar el sector de la construcció en “caiguda lliure”.

Josep Antoni Duran i Lleida considera que el govern no exerceix el seu lideratge per afrontar la crisi. El portaveu de CiU ha censurat igualment les diverses iniciatives econòmiques del govern, com l'ampliació de 420 euros per a persones que s'hagin quedat sense subsidi d'atur perquè “no aporta res i la política pressupostària està descontrolada de despesa”.

Duran ha afegit que no entenia que “s'aplaudís a Lleó amb el puny aixecat” la pujada d'impostos perquè, a parer seu, això significa frenar el consum, castigar més l'estalvi i posar més dificultats al mercat de l'habitatge. A canvi, el portaveu de CiU ha proposat la reducció de l'impost de societats al 25 per cent, el 20 per cent per a les pimes i el15 per cent per a les microempreses. També ha reclamat la supressió de l'impost de successions i abaixar temporalment les cotitzacions socials de les pimes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.