Política

Otegi critica l'ala dura d'ETA en una carta des de la presó a un altre reclús

El text està escrit en castellà i va ser enviat pel conductes oficials, per la qual cosa s'interpreta que el líder abertzale sabia que seria interceptat i llegit per Institucions Penitencàries i que ho volia així perquè se n'esbombés el contingut

Arnaldo Otegi manté un estira-i-arronsa amb l'ala més dura d'ETA que ha reflectit en una carta a un altre pres basc, segons publica aquest dimarts el diari Deia. El text està escrit en castellà i va ser enviat des de Soto del Real a Zuera pels conductes oficials, renunciant a vehicular-la mitjançant amics o familiars per garantir-ne la confidencialitat, fet que indicaria que el líder abertzale volia que fos interceptat i llegit pels funcionaris d'Institucions Penitenciàries i que el contingut s'esbombés, com efectivament ha passat.

Tot i que el diari basc no ha accedit al text complet ni al nom del reclús que l'ha rebut a la presó de Saragossa, sí que se sap que es tracta d'un pres d'ETA i que la carta reflecteix la defensa d'Otegi de la Declaració d'Altasu, on es va referendar la proposta Fase politikoaren eta estrategiaren argipena (Clarificació de la fase política i l'estratègia).

Defensor de la necessitat de buscar una sortida política al conflicte basc, acusa el front que insisteix a mantenir la lluita político-militar de no estar bé del cap i fins i tot de "treballar per a l'enemic". Per Otegi, qualsevol estratègia que s'aparti d'Altasu significaria "l'enterrament del futur polític".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.