Política

Ramon Tremosa serà el cap de llista de CiU a les eleccions europees

Eleccions europees

"El país necessita que algunes persones fem un pas endavant". L'economista Ramon Tremosa s'ha mostrat molt "il·lusionat" amb el nou repte que li suposa encapçalar la llista de Convergència i Unió a les properes eleccions europees. En declaracions a l'AVUI.cat, l'economista ha assegurat que "després d'un procés que ha estat molt obert i amb diversos candidats", al final "s'ha pogut concretar l'oferta de Convergència". 

"Tinc tota la predisposició per fer un pas endavant tot i que els òrgans del partit han de confirmar encara aquesta candidatura", ha afegit Tremosa poc després que es fes pública la seva acceptació com a cap de llista de CiU a les properes eleccions europees.

Hores abans de conèixer-se l'elecció de Ramon Tremosa com a eurocandidat, fonts convergents ja havien anunciat que el secretari general de Convergència, Artur Mas, havia decidit prescindir de l'eurodiputat Ignasi Guardans per a les properes eleccions europees i havia optat per situar un independent com a cap de llista de CiU.

La decisió s'ha comunicat aquest matí en la primera reunió de l'any del comitè executiu de Convergència, després de diverses setmanes d'incertesa al voltant de qui encapçalaria la candidatura de CiU a les europees i després que Guardans demanés reiteradament a la direcció del seu partit que aclarís si seguia comptant amb ell.

Finalment, segons han explicat fonts de CDC, Mas ha optat per un candidat de perfil acadèmic, que no milita al partit, de manera que s'intentarà projectar a les eleccions europees la imatge transversal i no partidista de la seva proposta de Casa Gran del Catalanisme.

Mas ha guardat fins a aquest matí amb absolut secretisme el nom del candidat finalment escollit, després que s'hagi especulat a partir de noms com Alfons López Tena, Àngel Colom o Marc Guerrero.

La designació del candidat s'haurà de ratificar el pròxim 24 de gener en el marc del Consell Nacional de Convergència. Una altra de les claus que ha d'aclarir CDC és si aposta com en els comicis del 2004 per una coalició electoral amb els seus socis nacionalistes del PNB i del BNG o, com prefereix Unió, decideix concórrer en solitari amb la marca de CiU.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.