Política

Zapatero anuncia que tancarà l'acord multilateral de finançament abans del 15 de juliol

Tot i que la negociació amb Catalunya està encallada, assegura que el nou sistema es podrà aprovar al Consell de Política Fiscal i Financera

El president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha anunciat aquest dimarts que el govern estatal convocarà abans del 15 de juliol el Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF), òrgan encarregat d'aprovar el nou model de finançament autonòmic.

En la seva intervenció inicial en el debat de política general espanyola, Zapatero ha dit que aquest acord "eliminarà els obstacles" per abordar el finançament local, ja que permetrà unir l'esforç de l'Estat amb el de les comunitats autònomes.

El president espanyol ha qualificat d'"estructural" la reforma del finançament autonòmic i ha dit que totes les autonomies "han vist com el sistema aprovat l'any 2001 no permet, des de fa temps, atendre les conseqüències de l'augment de la població i la demanda de serveis públics".

Ha insistit en la feina "lleial" feta pel seu govern per aconseguir l'acord amb totes les autonomies, "amb cada una d'elles i amb totes elles".  "Bilateral i multilateralment, com sempre s'ha fet i com farà qualsevol govern responsable", ha afegit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.