Política

Zapatero, l'analfabet, Rajoy, el 'faltón'

El president espanyol i el líder del PP s'esbatussen en el debat de política general enmig dels aplaudiments dels seguidors respectius

Entre analfabets i 'faltons', seguint la terminologia utilitzada per Rajoy i Zapatero, és com s'està desenvolupant el debat de política general espanyola al Congrés de Diputats aquest dimarts a la tarda. Després d'una primera intervenció de José Luis Rodríguez Zapatero durant el matí–aprofitada pel president espanyol per anunciar diverses mesures noves contra la crisi–, a la tarda ha començat l'esgrima.

El primer moviment d'aquesta segona part de la sessió ha estat del president del PP, Mariano Rajoy, que s'ha encarat amb els diputats del PSOE en la seva primera intervenció.

Com és habitual al Congrés en aquestes sessions importants, els diputats dels dos grups més grans aplaudeixen contínuament el seu líder i emeten tot tipus de comentaris en veu alta quan parla el rival. Durant la seva intervenció, però, el popular se n'ha atipat i ha demanat als diputats del PSOE que callessin.  Parlava de les causes de la crisi i els ha etzibat: "Sé que no saben un borrall d'això, però facin el favor de callar". I ha afegit: "Escoltin, que els anirà molt bé". Com que aleshores encara s'ha aixecat el to de la cridòria, el president del Congrés, José Bono, ha demanat calma als parlamentaris.

Una estona després, però, hi ha hagut la segona envestida. "Però si vostès no saben llegir!", ha dit adreçant-se als bancs del PSOE des de la tribuna.

Quan ha tornat a prendre la paraula, Zapatero li ha respost. Segons el punt de vista del president espanyol, Rajoy no té en compte que els socialistes representen més d'11 milions d'electors i que ha demostrat un "estil faltón". Li ha retret que doni lliçons als altres quan ell, líder del PP, "només és mestre d'una cosa: de perdre eleccions".

"Està apallissant la classe mitjana"
L'intercanvi de sarcasmes i atacs personals no s'ha acabat aquí. "Després d'escoltar el seu discurs moderat i just, em pregunto si no estic sent injust amb aquest home, que és una benedicció per a Espanya", ha dit el popular només de tornar a pujar a la tribuna. I de seguida li ha retret una de les mesures anunciades aquest matí per reactivar el mercat immobiliari. "Vostè ha aconseguit que ningú es pugui comprar un pis, que no donin un crèdit a ningú, i ara diu a la gent que no es podrà desgravar res per la hipoteca, aquesta és la seva política d'habitatge! Vostè està apallissant la classe mitjana!", ha exclamat mentre els seus l'aplaudien.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

L’Eurocambra exclou de moment Comín ignorant, com la JEC, la jurisprudència

barcelona
estats units

Kamala Harris superaria Biden en un hipotètic duel electoral contra Trump

barcelona
estats units

L’exalcalde de Nova York Rudy Giuliani queda inhabilitat com a advocat

barcelona
ESTAT FRANCÈS

L’esquerra i Macron retiren més de 200 candidats per frenar Le Pen

BARCELONA

Els policies investigats per càrregues de l’1-O ja demanen l’amnistia

GIRONA
bce

Lagarde: “Estem molt avançats en el camí de la desinflació”

barcelona
països baixos

Es constitueix el primer govern neerlandès liderat per l’extrema dreta

barcelona
judicial

L’advocacia de l’Estat demana que s’apliqui l’amnistia a Marta Rovira i la resta d’investigats pel Tsunami

barcelona

ERC prepara una moció per dedicar un carrer a les llevadores del municipi

llagostera