Política

Només les rendes de menys de 24.000 euros podran deduir el pis en propietat a partir del 2011

José Luis Rodríguez Zapatero anuncia en el debat de política general que gairebé el 50% dels assalariats de l'Estat es beneficiaran de la deducció màxima d'aquí dos anys

A partir de l'any 2011 només podran deduir l'habitatge en propietat en la seva declaració de la renda les persones que guanyin menys de 24.000 euros l'any.

Per tant, i segons ha anunciat el president del govern espanyol durant el debat de política general en el Congrés dels Diputats, tots aquells que vulguin beneficiar-se de l'actual sistema de desgravació han de comprar l'habitatge durant els pròxims 19 mesos, ja que a partir de l'1 de gener del 2011 només s'aplicarà als nous compradors de rendes baixes.

Els que fins ara ja gaudien dels beneficis fiscals per compra d'habitatge els mantindran després d'aquesta data.

Segons ha dit Zapatero, gairebé la meitat dels assalariats de l'Estat espanyol podran acollir-se a la vigent deducció màxima de 9.015 euros: tots els que no cobrin més de 17.000 euros bruts a l'any. La deducció s'anirà reduint segons la renda del propietari del pis, fins a arribar a zero quan la renda declarada estigui per sobre dels 24.000 euros bruts anuals.

El govern espanyol està convençut que d'aquesta manera el mercat immobiliari es reactivarà en els pròxims mesos amb la venda o lloguer de pisos buits, fet que al seu entendre és "un pas previ" a la normalització del sector.

A més, Zapatero ha assegurat que "una part considerable" dels recursos fiscals que s'obtinguin d'aquesta mesura es reinvertiran en el mercat del lloguer i en l'habitatge de protecció oficial.

Així, ha anunciat que es millorarà la deducció per lloguer, igualant-la a la de la compra. Per tant, els límits per aplicar-la en l'IRPF seran els mateixos que per al pagament d'una hipoteca.

A més, per a l'arrendador s'augmentarà fins a un 60% la deducció per a les rendes generades pel lloguer de pisos, límit que s'apujarà al 100% quan l'arrendatari tingui menys de 30 anys, o fins a 35 anys en el cas de contractes ja existents.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Vanesa Peiró i Royan
Alcaldessa de Mont-ras (JxCat)

“Hem hagut d’apujar taxes després de deu anys”

Mont-ras

Les contradiccions dels laboristes britànics

Londres
política

Sánchez exigeix al Suprem l’aplicació de l’amnistia i Feijóo imputa parcialitat al TC

madrid
política

L’Eurocambra exclou de moment Comín ignorant, com la JEC, la jurisprudència

barcelona
estats units

Kamala Harris superaria Biden en un hipotètic duel electoral contra Trump

barcelona
estats units

L’exalcalde de Nova York Rudy Giuliani queda inhabilitat com a advocat

barcelona
ESTAT FRANCÈS

L’esquerra i Macron retiren més de 200 candidats per frenar Le Pen

BARCELONA

Els policies investigats per càrregues de l’1-O ja demanen l’amnistia

GIRONA
bce

Lagarde: “Estem molt avançats en el camí de la desinflació”

barcelona