Política

Iceta veu "més clar que mai" que l'acord sobre el finançament es tancarà abans de Cap d'Any

Finançament

El viceprimer secretari i portaveu del PSC, Miquel Iceta, considera que l'acord sobre finançament autonòmic "està més clar que mai" i que arribarà abans de Cap d'Any. Al seu blog personal, Iceta considera que la reunió que dissabte van mantenir els presidents espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i català, José Montilla, a La Moncloa "va desencallar" la negociació del nou sistema de finançament.

"Avui, tot i que encara hi ha qüestions importants pendents, està més clara que mai la perspectiva d'arribar a un bon acord abans d'acabar l'any", valora el portaveu socialista.

Pel que fa a les últimes declaracions de diversos representants de la coalició Convergència i Unió, Miquel Iceta considera que la formació "sembla preparar-se ja per rebutjar un acord que desconeix". "Sols així –afegeix– tenen sentit les declaracions d'Artur Mas", que va indicar dissabte que el resultat de la negociació seria un nou "cafè per a tothom".

Iceta argumenta que l'acord no només ha de respectar l'Estatut, sinó que "ha de servir precisament per rescabalar la Generalitat dels estralls causats pel sistema vigent fruit del desastrós acord al qual van arribar l'any 2001 Artur Mas i el govern del PP".

El polític socialista es pregunta: "¿Com pot donar lliçons de res algú que va acceptar un acord com a definitiu sense incloure cap clàusula d'actualització o de revisió?" i també "¿Quants disbarats haurà de dir Artur Mas per explicar que rebutja un acord que acabarà produint un rendiment de cinc a deu vegades superior al que ell mateix va obtenir fa 7 anys?".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.