Política

Les cambres de comerç catalanes adverteixen que ha arribat el moment d'exigir el compliment de l'Estatut

"No acceptem més dilacions ni més ambigüitats. Ha arribat el moment d'exigir el compliment de l'Estatut". Així de contundent s'ha mostrat el president de la Cambra de Barcelona, Miquel Valls, en exigir a l'Estat espanyol un nou model de finançament d'acord amb l'Estatut de Catalunya. Com van fer ara fa un any amb un acte sobre el dèficit d'infraestructures, les cambres s'han tornat a plantar simbòlicament en fer pública la seva posició reivindicativa.

Valls ha anunciat en una roda de premsa conjunta amb les 13 cambres de comerç catalanes que només valoraran positivament l'acord si el guany per Catalunya "se situa al voltant dels 3.800 milions d'euros" des de l'1 de gener. Valls ha reiterat la urgència de fer un canvi de model, ja que "només d'aquesta manera la Generalitat podrà fer front a les necessitats de sanitat, ensenyament i serveis socials, el que és absolutament necessari" amb la situació actual de crisi econòmica.

Les cambres consideren que cal corregir el desequilibri financer que s'ha produït a Catalunya com a conseqüència d'un ràpid creixement de població, un canvi que "no s'ha vist reflectit en els ingressos del sistema de finançament".

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.