Política

Ares està "orgullós" de representar "el conjunt de la societat basca" en la desfilada militar de Madrid

El conseller de l'Interior basc assegura que la seva presència en les celebracions del Dia de la Hispanitat és "un acte de normalitat democràtica d'un govern autonòmic que sorgeix de l'Estatut, un Estatut que està emmarcat en la Constitució"

El conseller basc de l'Interior, Rodolfo Ares, ha firmat aquest dilluns sentir-se "orgullós" de representar "el govern basc i per tant el conjunt de la societat basca" en la desfilada militar celebrada a Madrid.

De fet, Ares ha insistit que la seva presència en aquest esdeveniment –el primer cop que hi assisteix un representant del govern basc– és "un acte de normalitat democràtica d'un govern autonòmic que sorgeix de l'Estatut, un Estatut que està emmarcat en la Constitució".

A més, el conseller basc ha explicat que el govern al qual representa ha assistit a aquest acte per "mostrar a les forces armades el suport i la solidaritat per la feina que desenvolupen, especialment en tasques humanitàries i de pau arreu del món".

També ha indicat que "amb caràcter molt especial" l'executiu basc ha volgut "retre homenatge a les forces armades, que també contribueixen a la lluita contra el terrorisme, així com estar al costat d'aquells als quals ETA ha pres els seus estimats familiars perquè els ha assassinat".

Ares ha explicat que ha tingut l'oportunitat de traslladar aquest reconeixement de solidaritat i suport a alguns familiars de víctimes d'ETA, com a la família d'un dels guàrdies civils assassinats per la banda terrorista a Palma de Mallorca.

En aquesta desfilada també hi ha estat present la presidenta del Parlament Basc, Arantza Quiroga.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.