Política

Gallardón, el més ofès per la xiulada a ZP

El president espanyol intenta restar importància a l'escridassada que li han adreçat part dels assistents a la desfilada militar del 12-O i l'alcalde de Madrid insisteix que és "una falta de respecte absoluta"

La xiulada que els sectors més dretans dels assistents a la desfilada militar del 12-O de Madrid adrecen a Rodríguez Zapatero cada any ha estat criticada amb força amargor per l'alcalde de Madrid, el popular Alberto Ruiz Gallardón, mentre el president del govern espanyol intentava restar-hi importància.

Les càmeres i els micròfons de Televisió Espanyola han captat una conversa informal entre Zapatero, Gallardón, la ministra de Defensa, Carme Chacón, la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, la presidenta de l'Assemblea legislativa madrilenya, Elvira Rodríguez (també del PP), la delegada del govern de Zapatero a la Comuitat de Madrid, Amparo Valcarce i el cap de l'Estat Major de la Defensa (JEMAD), José Julio Rodríguez.

La trobada s'ha produït mentre esperaven l'arribada dels reis i l'inici de l'acte militar. Mentre els locutors comentaven els preparatius i repassaven els assistents, les càmeres han anat mostrant grupets dels convidats. El grup de Zapatero i Gallardón, però, era més a prop dels micròfons, i part de la conversa s'ha pogut sentir.

Amb el seu somriure habitual, Zapatero ha explicat als altres integrants de la rutllana que està resignat a escoltar la xiulada que li cau cada any des del 2004, primer any en què va assistir a la desfilada com a president. "Ja formen part del ritual", ha dit Zapatero intentant restar importància a l'escridassada. Però Ruiz Gallardón no estava disposat a perdonar aquesta actitud als assistents a l'acte militar, sovint considerats part de l'electorat del PP.

Entre els somriures i mitges rialles de compromís d'Esperanza Aguirre, Zapatero i Chacón, els tres que estaven de cara a la càmera, Gallardón ha insistit que "podrien escollir un altre dia". A Zapatero li ha semblat que "és veritat" que hi ha altres dates possibles per a la protesta, però Chacón i Valcarce han replicat. "Aleshores serien dos [dies]", ha respost la ministra de Defensa. "Sí, jo crec que serien dos", s'ha apuntat Valcarce. I Gallardón encara ha assistit: "A mi em sembla que és una falta de respecte absoluta".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona
Estats Units

Trump accepta la nominació i fa una crida a la “unitat”

Barcelona
Política

Rull torna a Lledoners

barcelona
política

La seguretat i el blindatge del Campus de Salut, prioritats de Junts pel proper curs

girona