Política

Saura fa autocrítica admetent que l’entrada d’ICV al govern ha creat disfuncions al partit

“Ser al govern no és un problema, però porta problemes”. Amb aquestes paraules, el president d’ICV, Joan Saura, va fer una clara autocrítica en reconèixer que l’entrada al govern ha comportat que hi hagi un “buit en la direcció del partit”. Durant la presentació de l’informe de gestió en l’assemblea ecosocialista que se celebra aquest cap de setmana a Sabadell, el líder d’ICV va admetre que aquest fet ha provocat que “no hagi funcionat la relació entre govern i partit” i va advocar per enfortir una direcció política que “tingui més veus”.

Aquest missatge obre la porta perquè el president i alhora conseller delegui funcions en el proper secretari general, el diputat Joan Herrera, amb l’objectiu que la imatge del partit no quedi vinculada a la gestió del govern. El dirigent va defensar que cal continuar amb la renovació de la cúpula, però va deixar clar que el relleu generacional no és un problema.

De fet, la formació vol apostar per quadres menys coneguts d’arreu del territori i que estan a cavall entre la generació del PSUC i la nova fornada de dirigents com Herrera o Romeva. En aquesta línia i amb la finalitat que ICV torni a ser paritària, fonts del partit apuntaven ahir que la regidora barcelonina Elsa Blasco o la de Manresa, Núria Sensat, podrien acompanyar Dolors Camats i Laia Ortiz en tres de les quatre vicepresidències per contrarestar que els dos primers llocs siguin per a Saura i Herrera. El quart lloc seria per al fins ara secretari general, Jordi Guillot. En el document estratègic, els sobiranistes van forçar que ICV estudiï un pla B amb mobilitzacions en cas que el TC retalli l’Estatut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.