Política

ICV obre la porta a les consultes a la militància

La IX assemblea d'ICV ha avalat amb un 96,86% de suport la ponència política que subratlla, entre altres coses, la seva aposta pels pactes amb PSC i ERC a Catalunya, tot i que deixa clar que no és una "obligació", i obre la porta a consultar la militància en qüestions importants per a l'estratègia de partit, com ara entrar en un govern o no. En aquest sentit, la direcció ha acceptat una transacció per la qual es ratifica "en l'obligatorietat d'obrir processos interns de consulta previs a les principals decisions sobre aliances i govern".

"Podem estar en l'oposició o donant suport des del Parlament", diu el document, que ha inclòs aquesta referència després d'un pacte entre la direcció del partit i el sector liderat per l'exconseller Salvador Milà, que criticava que es donés per fet que ICV sempre pactarà amb PSC i ERC.

Pel que fa al sector sobiranista, la direcció ha assumit també diverses esmenes segons les quals es compromet a obrir el debat sobre el sobiranisme en l'organització. ICV farà unes jornades dedicades a aquesta qüestió i es crearà un àmbit -nom que es dóna a les sectorials en ICV- sobre sobiranisme. "L'opció federalista, federalisme que sempre hem definit com asimètric, comporta l'aspiració a que Catalunya disposi d'un estat propi dins d'un Estat espanyol federal i plurinacional", diu una esmena pactada en aquest sentit.

El secretari general d'ICV, Jordi Guillot, ha insistit que la coalició amb EUiA és "estratègica", pel que no se li ha de posar "cap límit", però "s'ha de gestionar-la de la forma més intel·ligent perquè sigui positiva", ha afegit. La ponència també apel·la al perfil propi d'ICV i a la necessitat que aquesta formació faci "sentir la seva veu" en assumptes dels que discrepi dels seus socis, com el cas de la llei d'Educació.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.