Política

Mas afirma que si no s'arriba a un acord sobre el finançament la culpa només serà del govern

Finançament

El secretari general de CDC, Artur Mas, ha afirmat aquest divendres des de la capital del Segrià que si CiU i el tripartit no arriben a un acord sobre el model de finançament per Catalunya la culpa només serà del govern.

Segons Mas, CiU manté una posició ferma sobre el compliment de l'Estatut en aquest acord i per això ha considerat que si el tripartit està disposat a "negociar amb Madrid" i que no es compleixi al 100% l'Estatut "nosaltres no ho podrem impedir, per tant són ells com a govern qui ho han de negociar".

Escepticisme
El líder convergent també s'ha mostrat escèptic sobre el resultat de la reunió prevista per aquest divendres al migdia. Per Mas, la trobada entre CiU i els partits que conformen el govern només ha de servir per mantenir el diàleg, ja que difícilment es podrà tancar cap acord malgrat que ja fa molts mesos que les negociacions estan en marxa. Segons Mas és una "llàstima" que no es pugui materialitzar l'acord aquest divendres, però confia que almenys no es perdi aquest "clima de negociació" per arribar a una posició comuna a Catalunya.

Per Mas, hi ha d'haver unitat en els fets, i aquesta només es pot aconseguir complint "fil per randa al cent per cent" els paràmetres que marca l'Estatut. Això ho ha de complir el PSC, que "és qui mana", ha afegit Mas, "tant aquí com a Madrid".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.