Política

Obama truca a Zapatero

José Luis Rodríguez Zapatero ha mantingut aquesta nit la primera conversa telefònica amb el president electe dels Estats Units, Barak Obama, que li ha tornat la trucada que Zapatero li havia fet després de la seva victòria.

Ha estat una conversa de deu minuts en què Zapatero ha felicitat el nou president nord-americà, i en què tots dos han expressat la voluntat d'estrènyer vincles entre els seus països.

Els dos mandataris han parlat principalment de la crisi, però també del canvi climàtic i l'Amèrica Llatina. Obama ha destacat en el paper de l'Estat espanyol en la resolució de la crisi financera, un cop confirmat que Zapatero serà a la cimera de Washington ocupant una de les dues cadires de Sarkozy.

Cal recordar que en la seva primera compareixença pública després de les eleccions, el president electe dels Estats Units ha promès "lluitar contra la crisi". Obama ha aprofitat l'ocasió per donar a conèixer el seu "equip de transició", un grup d'assessors amb els quals treballarà fins el 20 de gener, data de la investidura coma nou president dels Estats Units.

Crear llocs de treball

"Ens cal un pla de rescat per a la classe mitjana", ha assegurat Obama, per "crear lloc de treball i ajudar les famílies amb nòmines encongides i amb uns estalvis que es redueixen". "En segon lloc –ha continuat el president electe–, cal tenir present l'impacte de la crisi econòmica en tots els sectors i cal tenir en compte que la crisi fiscal i financera és una crisi global que necessita una resposta global".

 En aquest context, Obama ha volgut deixar clar que sap que la situació és crítica: "No subestimo la gran tasca que ens espera, no serà senzill sortir del forat en què ens trobem, però els EUA som un país ferm i resistent i ens en sortirem".

Preguntat per la carta de felicitació que li ha fet arribar el president de l'Iran, Mahmud Ahmanidejad, Obama ha volgut deixar clar que "el desenvolupament d'armament nuclear per part d'Iran" és "inacceptable". Així mateix, ha insistit que "el suport d'Iran a organitzacions terroristes s'ha d'acabar", i s''ha donat temps per "analitzar i contestar" la carta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ESTAT FRANCÈS

L’esquerra i Macron retiren més de 200 candidats per frenar Le Pen

BARCELONA

Els policies investigats per càrregues de l’1-O ja demanen l’amnistia

GIRONA
bce

Lagarde: “Estem molt avançats en el camí de la desinflació”

barcelona
països baixos

Es constitueix el primer govern neerlandès liderat per l’extrema dreta

barcelona
judicial

L’advocacia de l’Estat demana que s’apliqui l’amnistia a Marta Rovira i la resta d’investigats pel Tsunami

barcelona

ERC prepara una moció per dedicar un carrer a les llevadores del municipi

llagostera
política

El PSC de Girona proposa mesures urgents contra el sensellarisme

girona
política

El Govern veu vergonyós el cartell contra Maragall i se’n desvincula

barcelona
política

El 93% dels votants del 12-M repetiria el vot a les eleccions catalanes

barcelona