Política

Obama fa una crida a la unitat per afrontar la crisi econòmica

Política

L'economia ha centrat el primer missatge radiofònic que ha fet a la nació Barack Obama, com a president electe dels Estats Units, on ha demanat unitat per resoldre la crisi financera.

Un dia després que l'economia fos el tema principal de la seva primera roda de premsa després de la victòria del 4 de novembre, Obama ha reiterat la necessitat d'una "acció ràpida" per superar la greu crisi que travessa el país. En el seu discurs, ha insistit que prendrà les mesures necessàries contra la crisi i ha subratllat que, encara que George W. Bush segueixi sent president, ja està preparant un equip que està apunt per treballar de forma immediata quan assumeixi el seu càrrec el 20 de gener.

Obama ha assenyalat que ara s'han d'oblidar les diferències entre demòcrates i republicans i començar a treballar junts "en un moment en què afrontem els desafiaments més grans de la nostres vides". L'encara senador d'Illinois ha agraït la disposició de l'actual president George W. Bush per facilitar la transició al nou equip de govern.

Bush ha promès "plena cooperació" amb Obama en el seu discurs radiofònic setmanal, i ha afirmat que s'assegurarà que la transició sigui "perfecta" mentre segueixi al capdavant del país.

Segons les dades publicades el divendres pel departament de Treball, a l'octubre 240.000 persones han perdut la feina i en els mesos que portem d'any s'han destruït 1,2 milions de llocs de treball als EUA, que eleva la xifra de desocupats fins als 10 milions.

En primer lloc, ha dit Obama, el país necessita "un pla de rescat per a la classe mitjana". També s'avaluarà el pla de rescat que va aprovar el Congrés el mes passar per assegurar-se que està donant els resultats esperats i que les empreses que estan rebent assistència del govern no s'estan enriquint.

La crisi formarà part de la conversació que Obama mantindrà amb George W. Bush, el proper dilluns a la Casa Blanca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.