Política

Els manifestants tailandesos fan fora la policia

Bangkok

Uns 2.000 seguidors de l'Aliança del Poble per a la Democràcia han obligat a retrocedir uns 150 policies que establien controls a l'exterior de l'aeroport internacional de Suvarnabhumi, el principal del país.

Els manifestants, armats amb barres de ferro, pals de golf i fusta, s'han enfrontat amb els policies. Finalment, una reunió entre els caps dels opositors i la policia ha acabat amb la retirada de les forces de l'ordre.

Aquest és només un dels controls que la policia té muntats a uns dos quilòmetres de la terminal per impedir que més tailandesos s'uneixin a la protesta. Mentrestant, els que són dins no tenen intenció de sortir fins que no dimiteixi el primer ministre, Somchai Wongsawat.

Wongsawat, però, no té intenció de moure's de Chiang Mai, a uns 600 quilòmetres al nord de la capital, on s'ha traslladat el seu govern. Aquesta ciutat és una plaça forta del seu Partit del Poder del Poble i l'Aliança hi té pocs suports. Des d'allà va declarar l'estat d'excepció a Suvarnabhumi i al vell aeroport de Don Muang, a uns 30 quilòmetres al nord de Bangkok, però no a la seu del govern de Tailàndia, que és en mans de l'Aliança des del 26 d'agost.

La situació de tensió augmenta mentre les autoritats negocien amb l'Aliança una solució pacífica abans de recórrer a la força. Els líders de la protestes, però, han amenaçat amb una revolta popular si els cossos de seguretat fan una càrrega.

Cent mil passatgers bloquejats
Els aeroports de la ciutat continuen bloquejats i molts estrangers esperen poder tornar a casa. De moment no saben quan ho podran fer, i molts han optat per sortir del país des d'altres aeroports que no estan tancats.

Més de 100.000 passatgers han perdut els seus vols des de Bangkok a destinacions internacionals i de Tailàndia des que les protestes van paralitzar els dos aeroports de la capital.

Tailàndia travessa una profunda crisi política des de les eleccions de l'any passat, que van guanyar els aliats de Shinawatra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.