Política

El govern de Tailàndia podria declarar l'estat d'excepció

Món

El govern de Tailàndia estudiarà la possibilitat de declarar l'estat d'excepció a Bangkok, col·lapsada per les protestes antigovernamentals, en la reunió d'urgència que celebrarà aquest dijous a la ciutat de Chiang Mai, a uns 600 quilòmetres al nord de la capital.

El portaveu de l'executiu tailandès ha assenyalat que el primer ministre i la resta d'alts càrrecs avaluaran altres mesures, com l'aplicació de la llei de seguretat interna.

Membres del Partit del Poder del Poble (PPP), actualment al poder, defensen la necessitat d'imposar l'estat d'excepció per restablir la normalitat a la capital, agitada per les protestes de l'opositora Aliança del Poble per a la Democràcia.

El primer ministre s'ha dirigit a la nació per insistir en la legitimitat democràtica del seu mandat, assegurar que no dimitirà i descartar que l'exèrcit dissolgui el Parlament i s'hagin de convocar eleccions. Però no ha fet esment de les mesures que pensa adoptar mentre milers de manifestants ocupen els aeroports i la seu del govern, que està ocupada per seguidors del partit opositor des del 26 d'agost, que exigeixen la dimissió de l'executiu.

El líders de l'oposició han afirmat que no abandonaran els aeroports fins que el govern en pes presenti la seva renúncia. L'única manera d'aturar els manifestants seria declarant l'estat d'excepció, que atorgaria a l'executiu la potestat d'utilitzar l'exèrcit a discreció.

El predecessor de l'actual president, i company del mateix partit, ja va fer servir aquesta prerrogativa a Bangkok el passat 2 de setembre amb la intenció de recuperar la seu governamental, però els militars es van negar a utilitzar la força contra els seguidors de l'aliança opositora.

La crisi política a Tailàndia es remunta a les eleccions parlamentàries del 2007, guanyades pels mateixos polítics que havien estat expulsats del govern l'any anterior per un cop militar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Gemma Grabalosa
Portaveu de Junts, a l’oposició de Sant Feliu de Pallerols

“Seguim a l’oposició pel deute que tenim amb el poble”

Sant Feliu de Pallerols
guerra a gaza

L’ONU condemna el “devastador” atac d’Israel contra l’escola Al Tabaín a Gaza

barcelona
política

Salellas demana al nou govern que posi el focus en el nou Trueta i en l’habitatge

girona
veneçuela

El TPI investiga possibles crims a Veneçuela després de les presidencials

barcelona
guerra a gaza

Netanyahu retreu al ministre de Defensa que no creu en la victòria sobre Hamàs

barcelona
ÀSIA

Seül i els EUA faran maniobres militars conjuntes del 19 al 29 d’agost

BARCELONA
OCEANIA

Mor un pilot en xocar el seu helicòpter contra la teulada d’un hotel a Austràlia

BARCELONA
guerra a gaza

Els EUA envien un submarí a l’Orient Mitjà entre crides al diàleg per a un alto el foc

barcelona
GUERRA A EUROPA

Putin promet una resposta ferma a la incursió ucraïnesa, que s'estén

BARCELONA