Política

80 ferits en els enfrontaments entre l'exèrcit i els manifestants a Bangkok

Tailàndia

El primer ministre de Tailàndia, Abhisit Vejjajiva, ha instat aquest dilluns els manifestants antigovernamentals a retirar-se dels carrers de Bangkok i ha demanat a la població que cooperi per restablir l'ordre a la capital. Prop de 80 persones han resultats ferides aquesta matinada com a conseqüència dels enfrontaments entre l'exèrcit i els manifestants. Els soldats tailandesos han atacat amb contundència els centenars de persones que bloquejaven alguns carrers del centre de la ciutat, que es troba en estat d'excepció des de diumenge.

A través d'un discurs televisat, Vejjajiva ha explicat que quatre soldats  han resultats ferits pels trets dels activistes durant la càrrega que l'exèrcit ha fet per desallotjar els carrers. Entre els prop de 80 ferits hi ha 23 militars, segons el primer ministre.

Els 400 soldats que han sortit al carrer de matinada han atacat els manifestants amb gas lacrimogen i amb trets a l'aire amb l'objectiu de dispersar els prop de 300 manifestants que bloquejaven el barri antic de Bangkok i han respost amb trets i còctels Molotov. Tot i que el primer ministre assegura que l'exèrcit no ha disparat contra els manifestants, hi ha hagut diversos ferits per bala.

L'exèrcit ha justificat l'ús de la força després del fracàs del diàleg amb els manifestants. Vejjajiva ha negat la mort de sis participants en les protestes.

Uns 30.000 manifestants repartits per tota la ciutat bloquegen alguns carrers i diversos edificis oficials. Uns quants centenars han format una cadena humana al voltant del palau governamental perquè l'exèrcit no pugui avortar la manifestació convocada per a aquest dilluns.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.