Política

Creix la tensió en el conflicte de Tailàndia

Món

L’oposició va exigir ahir novament la dimissió del primer ministre tailandès, Samak Sundaravej, per la seva actuació davant la crisi provocada per l’onada de protestes perquè plegui. Els partits de l’oposició van acusar Sundaravej, durant la sessió extraordinària d’ahir al Parlament, d’agitar les revoltes i li van retreure l’actitud “agressiva” amb què va actuar la policia divendres, que va deixar mig centenar de ferits entre els manifestants.

“Crec que és hora que el primer ministre es miri a si mateix i decideixi si encara és apte per ocupar el càrrec. Si s’obstina a continuar, els problemes del país empitjoraran”, va exposar Jurin Laksanavisit, del Partit Demòcrata.

Com a resposta, el cap de l’executiu va reiterar la intenció de no dimitir: “L’agressivitat és la meva naturalesa, però no és un comportament indecent. No he fet res dolent i tinc dret a continuar el treball com a primer ministre. El meu comportament no ha fet mal al país”, va assenyalar.

“No tinc por, però estic preocupat pel caos de la nació. No podem permetre que l’ocupació de la casa de govern prossegueixi indefinidament”, va dir en el seu missatge radiofònic setmanal. Un miler de partidaris del govern i membres de l’Aliança Democràtica contra la Dictadura (ADD), seguidors de l’exprimer ministre Thaksin Shinawatra, es van manifestar davant del Parlament per mostrar el seu suport a Sundaravej.

La policia va desplegar-hi un miler d’efectius per evitar enfrontaments entre els membres de l’ADD i els seguidors de l’Aliança del Poble per la Democràcia (APD), que lidera les protestes i va ocupar la seu del govern dimarts passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.