Política

El govern de Tailàndia declara l'estat d'excepció a Bangkok

Món

El govern de Tailàndia ha declarat l'estat d'excepció a Bangkok i en cinc províncies més del voltant de la capital, amb l'objectiu de restaurar l'ordre i acabar amb les protestes antigovernamentals.

En un comunicat anunciat per la televisió estatal, el govern ha indicat que la policia i l'exèrcit s'encarregaran d'aplicar les normes que comporta l'estat d'excepció.

Els disturbis provocats pels manifestants antigovernamentals van en augment. Aquest matí uns desconeguts han disparat contra el cotxe oficial del primer ministre, Abhisit Vejjajiva, quan abandonava el ministeri de l'Interior, que ha estat invaït per centenars de ciutadans vestits de vermell, seguidors de l'exprimer ministre Thaksin Shinawatra, que va ser expulsat del govern en un cop d'Estat el 2006 i que es troba a l'exili.

Precisament un dels líders més destacats dels manifestants,  Jatuporn Promphan, ha demanat als seguidors de les províncies de Tailàndia que vagin a Bangkok per forçar la caiguda del govern. Promphan ha assenyalat a través d'un missatge emès per una de les cadenes de ràdio afins a l'exmandatari Shinawatra que l'Estat de dret ja no regeix a Tailàndia i que els "samarretes vermelles" han de fer fora el govern del primer ministre Vejjajiva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.